MENU
Bijbelvertaalwerk Wycliffe ging nog nooit zo snel

Bijbelvertaalwerk Wycliffe ging nog nooit zo snel

05 mei

DRIEBERGEN – Het werk van Wycliffe Bijbelvertalers is in een stroomversnelling terecht gekomen. Met name in de Democratische Republiek Congo: daar is Wycliffe nu gestart in 17 talen tegelijk. Het werk in Congo staat centraal in het online event dat de organisatie op zaterdag 29 mei organiseert.

DR Congo is in de afgelopen decennia geteisterd door ebola en burgeroorlogen. Langzaam maar zeker treedt er herstel op. Er is een diep verlangen naar de Bijbel in hun eigen taal. Marius Loyko (foto hierboven), een lokale werker vertelt: “Ik droom van een nieuw Congo, volledig veranderd door het Woord van God. Door de vertaling van de Bijbel komt dit steeds dichterbij!”

Groeien in geloof
Op zaterdagavond 29 mei organiseert Wycliffe een online event met een afwisselend programma met Jurjen ten Brinke en Henk Binnendijk. Daarnaast vertelt Pacifique, een Congolese vrouw, over haar leven in Congo en haar vlucht naar Nederland. Tegelijk verlangt zij naar een Bijbel in haar eigen moedertaal. De kijker leert tijdens dit event, door de inspirerende verhalen heen, hoe je kunt groeien in geloof. Wycliffe Bijbelvertalers nodigt iedereen uit om te kijken. Meer informatie is te vinden via wycliffe.nl/event.

Volle vaart
Bram van Grootheest, directeur: “Het thema van het online event: ‘Met volle vaart vooruit!’ weerspiegelt de stroomversnelling waarin het werk in Congo is terechtgekomen. De Congorivier speelt een grote rol bij de verspreiding van Gods Woord. Onze partnerorganisaties reizen namelijk veelal per boot naar de betrokken kerken in de afgelegen taalgebieden.”

Over Wycliffe Bijbelvertalers
Het verlangen van Wycliffe Bijbelvertalers is dat wereldwijd harten en levens vernieuwd worden door de Bijbel, het Woord van God, in de eigen taal. De veldmedewerkers en projecten van Wycliffe zijn gericht op taalkundig onderzoek, alfabetisering, moedertaalonderwijs, Bijbelvertaling en het stimuleren van het gebruik van de Bijbel. In 2020 startte Wycliffe Bijbelvertalers een nieuw initiatief: Project 20/25. Tussen 2020 en 2025 start Wycliffe Bijbelvertalers Nederland tien nieuwe projecten per jaar. Vele daarvan in DR Congo, maar ook in andere landen en gesloten gebieden.

Datum: 5 mei 2021
Auteur: Wycliffe Bijbelvertalers
Foto: Wycliffe Bijbelvertalers
Website: http://www.Wycliffe.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: