Stronglife zet hoofdpunten van de eindtijd op een rijtje

In de nieuwste geloofsvraagvideo beantwoordt Stronglife de volgende vraag: “Hoe verloopt de eindtijd?” Een interessante, maar ook moeilijke vraag. In de video zetten ze daarom de hoofdpunten van de eindtijd voor je op een rijtje.

In de Bijbel zijn verschillende dingen opgeschreven over de eindtijd. Zo zijn er de profetieën van Daniël, de woorden van Jezus zelf en het Bijbelboek Openbaringen. In dit Bijbelboek heeft Johannes de dingen opgeschreven die Jezus hem heeft laten zien. Het is een verslag van 22 hoofdstukken en soms best moeilijk te begrijpen.

En dat geldt ook voor andere dingen die over de eindtijd zijn geschreven. Dat maakt het best lastig om te weten wat er nu precies gaat gebeuren en wanneer. En daarom heeft Stronglife de hoofdpunten voor je op een rijtje gezet.

De hoofdpunten van de eindtijd

– De christenen, ook wel de gemeente van Christus genoemd, worden ‘opgenomen’ of ‘weggerukt’ van de aarde.

– En er zal op de aarde een periode van ‘grote verdrukking’ komen.

– Aan het einde van deze ‘grote verdrukking’ zal Jezus terugkomen naar de aarde samen met zijn gemeente.

– Bij deze komst zal Israël, als natie, Jezus als haar koning herkennen en erkennen.

– Dan komt het duizendjarige rijk waarin Jezus als koning zal heersen.

– Aan het einde van dit duizendjarige rijk zal de satan nog 1 keer proberen de wereld in opstand te brengen, maar Jezus zal overwinnen.

– Tot slot volgt hierop de nieuwe hemel en nieuwe aarde.

Bekijk het hele item op stronglife.nl

Over Stronglife

Stronglife helpt tieners groeien in geloof via het apparaat dat ze de hele dag bij zich dragen: hun smartphone. Want als tieners vragen hebben, zoeken ze online. Daarom maken wij elke week een YouTube-video en gaan wij live op Instagram. Op deze manier beantwoorden we hun geloofsvragen, leren we ze hoe de Bijbel vandaag de dag nog steeds relevant is en geven we ze een kijkje in het geloofsleven van christelijke artiesten en sprekers.

Stronglife – Jeroen en Chantal voor t Hekke
Videostill – Stronglife
05-05-2021
Onderwijs
https://www.stronglife.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies