MENU
Noodsituatie in Israel: gebed en steun zijn nodig

Noodsituatie in Israel: gebed en steun zijn nodig

12 mei

Christenen voor IsraŽl - De afgelopen dagen is het geweld in IsraŽl geŽscaleerd. Wat begon met rellen op de Tempelberg, is in enkele dagen tijd ontaard in een gewelddadig conflict, met meer dan duizend raketten die vanuit Gaza werden afgeschoten op burgerdoelen in IsraŽl.

IsraŽl probeert de rust weer terug te brengen in het land. Maar de situatie is ernstig. Daarom roepen we u op tot gebed en om in actie te komen.

- Bid voor vrede en rust. Bid dat de rellen stoppen, en dat de rakettenregen vanuit Gaza stopt
- Bid voor eerlijke berichtgeving over IsraŽl. Geen land ter wereld zou accepteren als er raketten worden afgeschoten op burgers. Bid dat de media dit zien en er fair over berichten.
- Bid voor de onschuldige mannen, vrouwen en kinderen in Gaza, die door de terreurorganisatie Hamas worden gebruikt als menselijk schild. Raketten worden afgeschoten vanuit flats, ziekenhuizen en scholen. Als IsraŽl vervolgens de raketinstallaties onschadelijk maakt, vallen daarbij onbedoeld burgerslachtoffers. Bid dat deze escalatie van geweld stopt.
- Bid voor de inwoners van IsraŽl. De raketten zijn niet alleen gericht op zuid-IsraŽl, maar bereiken nu zelfs Jeruzalem en Tel Aviv. De paniek is groot. Bid dat deze raketten hun doel niet raken. Bid met name voor Holocaust-overlevenden en voor kleine kinderen, voor wie het een traumatische ervaring is om telkens weer naar de schuilkelders te moeten vluchten.
- Bid voor wijsheid voor de IsraŽlische overheid, het leger en de grenspolitie, om met deze moeilijke situatie om te gaan.
- De Bijbel roept ons op om te bidden voor de vrede van Jeruzalem. We mogen daarbij vertrouwen dat God alles in Zijn hand heeft.

De gebedsruimte in het IsraŽlcentrum (Henri Nouwenstraat 34 in Nijkerk) is beschikbaar vanaf vrijdag 14 mei, op werkdagen van 9.00u tot 16.00 uur. U kunt hier zelf komen bidden.

Vanaf vrijdag 14 mei organiseren we (voorlopig) op elke werkdag een bidstond van 15.00 tot 16.00 uur. In verband met de coronamaatregelen is aanmelden nodig. Dat kan telefonisch via 033-2458824. U kunt uiteraard ook vanuit huis meebidden voor de situatie in IsraŽl.

Via onze bestaande projecten in IsraŽl willen we noodhulp bieden. Helpt u mee?

De organisatie Hineni in Jeruzalem gaat noodpakketten uitdelen aan arme mensen in Zuid-IsraŽl, die door de coronacrisis al zwaar getroffen waren en geen middelen hebben om voedsel te kunnen aanschaffen voor langere tijd in de schuilkelders. Hineni wil deze voedselpakketten uitdelen in gebieden als Ashkelon, Sederot, Ashdod: plaatsen die het zwaarste getroffen zijn. De hulp blijft ook nodig als de het huidige conflict voorbij is.

De IsraŽlische organisatie Keren Hayesod biedt noodhulp aan de families die direct getroffen zijn door de raketaanslagen. Sommige huizen zijn verwoest en mensen zijn getraumatiseerd door de aanhoudende raketten. Keren Hayesod biedt de eerste noodhulp, zoals verblijf in hotels (voor families wiens huizen verwoest zijn), kleding, speelgoed voor de kinderen, en mentale steun en traumabegeleiding. Ook worden extra schuilkelders gebouwd, en worden defibrillators aangeschaft voor de eerste medische hulp.

Datum: 12 mei 2021
Auteur: Christenen voor Israel
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenenvoorisrael.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: