MENU
Gaza zal er tegen het einde van deze week heel anders uitzien

Gaza zal er tegen het einde van deze week heel anders uitzien

13 mei

Amir Tsarfati: De IDF heeft dinsdag Operatie ĎGuardian of the Wallsí gestart, die is gewijd aan ťťn specifiek doel: het snel verminderen van de raketlanceringsmogelijkheden van Hamas. En wees gerust, het lijdt geen twijfel dat Israel door zal gaan met voortdurende luchtaanvallen in de Gazastrook, het platleggen van gebouwen en het elimineren van bekende terroristen. Gaza zal er tegen het einde van deze week heel anders uitzien.

Het is eerlijk om te zeggen dat de spanning enorm toenam nadat Hamas besloot raketten naar Jeruzalem te lanceren, en dinsdag volgde met een aanval op Tel Aviv. Een enkel spervuur ​​bestond uit 130 raketten! Nogmaals, het Arabische volk zal lijden onder de handen van een andere Iraanse terreur-proxy. Dat gezegd hebbende, doet IsraŽl er alles aan om mensen te waarschuwen gebouwen te evacueren voordat we toeslaan. Vanaf woensdag hebben we zes Hamas-agenten van het hoogste niveau vermoord.

De rol van de president van Amerika
Tot dusver zijn minstens zeven IsraŽli's gedood en tientallen gewond. Laat me je eraan herinneren hoeveel ik de 45e president van de Verenigde Staten mis. Nummer 46 vertelde IsraŽl eenvoudigweg om gedurende dit conflict terughoudend te zijn. Vertel me eens, op welk punt is het okť om de mensen van wie je houdt te gaan verdedigen? Vergeet bij dit alles niet dat de bron van wat er deze week heeft plaatsgevonden niet in IsraŽl of Gaza ligt, maar in het oosten - Iran!

Genoeg is genoeg
Om de wederzijdse waardering uit te drukken die we delen als staatsburgers van de staat IsraŽl, zal mijn stad morgenochtend vergezeld gaan van de vier omliggende Arabische dorpen om deel te nemen aan een verenigde bijeenkomst om te verklaren dat we niet verdeeld zullen zijn. De IsraŽlische vlag zal de enige vlag zijn, en we denken dat het een teken van hoop zal zijn voor anderen. Genoeg is genoeg. We hebben dus een interne glimp van hoop, maar we hebben er ook een die extern is, aangezien Hamas nu blijkbaar wanhopig op zoek is naar een staakt-het-vuren.

Overal in IsraŽl opstanden
U moet iets begrijpen; Hamas won deze week zeker niet op militair niveau, maar het slaagde er wel in om jonge, lokale, IsraŽlische Arabieren aan te zetten die op veel plaatsen in IsraŽl in opstand kwamen, ook buiten mijn gemeente in Haifa. Het breekbare evenwicht van het samenleven tussen IsraŽlische joden en Arabieren werd ernstig beschadigd. Het zal jaren duren om te genezen.

Hezbollah
Alsof dat nog niet genoeg is, heeft IsraŽl ook te maken gehad met Hezbollah, door vrijdag een aanval uit te voeren op zijn militaire doelen in het zuiden van SyriŽ. Bovendien werden vrijdag drie Palestijnse terroristen gedood toen ze probeerden IDF-soldaten in Samaria te vermoorden.

Sjavoeot
Zondagavond markeert het begin van Sjavoeot (Pinksteren) hier in IsraŽl. Dit jaar zal het waarschijnlijk vergelijkbaar zijn met 2020 in die zin dat we thuis blijven. Hoewel het COVID was dat ons vorig jaar thuis hield, is het het geweld dat ons binnen houdt in 2021.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 13 mei 2021
Auteur: Amir Tsarfati - Behold Israel
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: