MENU
Tentoonstelling Ethiopisch christelijke kunst

Tentoonstelling Ethiopisch christelijke kunst

22 mei

Als de situatie rond covid-19 het toelaat, zal het Instituut voor Oosters Christendom van 24 juli tot en met 15 augustus 2021 een tentoonstelling van Ethiopische iconen organiseren in de Paraplufabriek, Van Oldenbarneveltstraat 63-A in Nijmegen.

Er zal een selectie van interessante Ethiopische iconen en objecten te zien zijn uit de collectie van het Instituut voor Oosters Christendom. De iconen brengen Bijbelse verhalen tot leven en tonen het religieuze leven in EthiopiŽ, met rituelen en processies op bijzondere feestdagen. Ook worden dagelijkse taferelen in beeld gebracht, zoals de handarbeid van vrouwen of de jacht op wilde dieren door mannen. Er zitten seriematige werken bij, maar ook echte topstukken. Een uniek inkijkje in het Ethiopische christendom!

De aanleiding voor deze tentoonstelling wordt gevormd door het recente onderzoek van Loes van Beuningen en Ayla Kivits naar de collectie van zoín 500 Ethiopische objecten die in 2004 geschonken zijn aan het IVOC door het Nijmeegs Volkenkundig Museum. Deze objecten komen uit het legaat van A.M. Heidt, die in de jaren zeventig door EthiopiŽ gereisd heeft en geÔnteresseerd was in de orthodox-christelijke cultuur in het land, oftewel de Tewahedokerk.

Datum: 22 mei 2021
Auteur: Loes van Beuningen
Foto: Radboud University
Website: http://www.ru.nl/ivoc

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

15 oktober 2020 Onderzoek evangelische Protestanten anno 2020

Meer nieuws: