Online studiedag over de kracht van verhalen in de kerk

Op zaterdag 5 juni vindt online de laatste van de drie studiedagen plaats die dit cursusjaar vanuit de ETS-Bijbelcursus worden georganiseerd. Vanuit het jaarthema Onderwijs in de kerk zal deze studiedag gaan over (s)preken met passie: de kracht van storytelling, verzorgd door Henk Jan Kamsteeg.

Verhalen, we houden ervan. Al van jongs af aan lezen we kinderen verhalen voor. Ook als volwassenen zijn verhalen niet weg te denken uit ons leven: films, series, boeken, blogs, gesprekken en getuigenissen. Verhalen zijn overal en ze zijn krachtig. Ze hebben de kracht om ons mee te nemen naar een andere wereld en ons denken te veranderen.

Jezus maakte in Zijn onderwijs hier dan ook veelvuldig gebruik van. Hij is de grootste en beroemdste verhalenverteller aller tijden. Doorheen Zijn gelijkenissen illustreert Hij hoe Gods Koninkrijk eruitziet.

Inhoud

Op deze ETS-studiedag leer je hoe je de kracht van verhalen kunt gebruiken in een onderwijscontext in de kerk (bijvoorbeeld in prediking, Bijbelstudie of kinder- en jongerenwerk). Je leert hoe je je boodschap op een aanstekelijke en authentieke manier kunt overdragen. Je krijgt hiervoor een methode en praktische tips aangereikt. Aan de hand van de geboden theorie wordt er in groepjes via break-out rooms uiteengegaan om te oefenen en te werken aan je eigen verhaal.

Opzet

De studiedag wordt aangeboden middels een interactieve workshop via Zoom, van 10:00 tot 12:30 uur. Aanmelden kan via www.evangelisch-college.nl/ets-studiedagen.

Spreker

De ETS-studiedag wordt verzorgd door trainer, coach en schrijver Henk Jan Kamsteeg.

Henk Jan Kamsteeg heeft een journalistieke achtergrond en schreef diverse boeken, zoals Dienend Leiderschap, De kracht van het compliment, Spreken met Passie; de kracht van storytelling en Inclusief leiderschap. Naast trainer en spreker werkt hij parttime als Company coach. Daarnaast is hij als storyteller werkzaam bij International Justice Mission (IJM), werelds grootste organisatie in de strijd tegen slavernij.

Evangelisch College

De drie studiedagen rondom het thema Onderwijs in de kerk worden georganiseerd vanuit de

ETS-Bijbelcursus, wat onderdeel is van het Evangelisch College. Het Evangelisch College biedt deeltijdopleidingen en cursussen voor volwassenen op het gebied van de Bijbel, Theologie, Missionair Werk, Pastoraat, Jongerenwerk, Prediking en Leiderschap. Verspreid over ruim 65 leslocaties in Nederland volgen jaarlijks ruim 2000 christenen een opleiding of cursus bij het Evangelisch College.

Evangelisch College – Marielle Blom
Evangelisch College
25-05-2021
Onderwijs
https://www.evangelisch-college.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies