MENU
Het Corrie ten Boomhuis heeft financiele zorgen

Het Corrie ten Boomhuis heeft financiele zorgen

26 mei

Voorgaande jaren mocht het Corrie ten Boomhuis 30.000 bezoekers ontvangen, in 2020 waren het er slechts 6.500, en momenteel is het Corrie ten Boomhuis is nog steeds gesloten. Dat vinden de vrijwillers erg jammer. Naast het feit dat zij de bezoekers met veel enthousiasme willen vertellen over de grote daden van God en welke steun en troost de familie Ten Boom in hun geloof hebben ervaren, zijn de inkomsten meer dan Ä 100.000,- lager dan voorgaande jaren.

Hierdoor kunnen zij een aantal initiatieven niet uitvoeren, zoals het gratis beschikbaar stellen van de animatie DVD in het Hebreeuws aan gemeentes en andere organisaties in IsraŽl.

De geschiedenis van de familie Ten Boom getuigt van hun liefde voor en betrokkenheid bij het Joodse volk. Hun huis is opnieuw een 'open huis', net zoals in de tijd toen de Ten Booms hier woonden. Het museum is een gedenkteken voor deze familie die als christenen leefden door de genade van en in gehoorzaamheid aan God.

Misschien kunt u een steentje bijdragen om het werk van het Corrie ten Boomhuis voort te zetten, maar bovenal vragen de medewerkers u om ons werk in gebed te ondersteunen.

De Stichting Corrie ten Boomhuis ontvangt geen subsidie en is volledig afhankelijk van giften. De toegang is gratis. Alle medewerkers zijn vrijwilligers die zich met hart en ziel verbonden hebben aan dit werk en u graag rondleiden door het ouderlijk huis van Corrie ten Boom. Wilt u ook graag dat de boodschap van Corrie ten Boom wordt doorgegeven? Maak dit mogelijk door hieronder een gift (ANBI aftrekbaar) over te maken.

TIJDELIJK ACTIE: bij een gift van Ä 50 of meer ontvangt u het boek Vader Ten Boom, man van God. Wilt u aangeven of u dit boek wilt ontvangen? (deze actie is geldig tot en met 15 juni). Alle info is te vinden op de website van het Corrie ten Boomhuis.

Het Corrie ten Boom Museum aan de Barteljorisstraat 19 in de Noord-Hollandse stad Haarlem is een museum ter nagedachtenis aan Corrie ten Boom. Van 1837 tot 1944 was in het pand de klokken- en horlogewinkel van de familie Ten Boom gevestigd.

Hoe u kunt helpen
De rondleiders, welke allemaal vrijwilliger zijn, vertellen een boodschap van vergeving, verzoening en vertrouwen op God. Vanaf 1988 zijn vele honderdduizenden mensen bemoedigd door hun bezoek aan het Corrie ten Boomhuis. Het was de wens van Corrie zelf om haar ouderlijk huis open te stellen voor bezoekers om een moment van rust en vrede te ervaren. Maar ook om te luisteren naar de boodschap van Gods grote liefde voor alle mensen, Zijn plan met deze wereld en Zijn volk IsraŽl.

Steun en gebed
U kunt deelnemen aan dit bijzondere werk, door met uw gebed de activiteiten van de stichting te ondersteunen. Daarnaast mag u ook een financiŽle ondersteuning geven. De stichting leeft geheel vanuit giften en donaties en verkoop van boeken en DVDís etc. U kunt gebruik maken van onze online donatiepagina als u een financiŽle bijdrage wilt geven.

Projecten ondersteunen
- Algemene werk van het museum in Haarlem
- Educatieproject op de scholen (u adopteert al een school voor Ä 19,50)
- Evangelisatieproject Spaans (hiervoor is ruim Ä 15.000,- nodig) Dit is speciaal voor het omzetten van het Nederlandstalige lesprogramma in het Spaans en de distributie. Tevens wordt dit materiaal gebruikt in Latijns-Amerika
- Evangelisatieproject IsraŽl (hiervoor is ruim Ä 25.000,- nodig). Dit is speciaal voor het omzetten van de animatiefilm 'het verhaal van Corrie ten Boom' in het Hebreeuws en Arabisch, alsmede de gratis verspreiding van deze DVD.
- Evangelisatieproject Russisch (hiervoor is Ä 25.000,- nodig) Het boek 'Niet ik maar Christus' van Corrie ten Boom is vertaald in het Russisch. Om dit boek uit te geven en gratis te verspreiden in Russisch sprekende landen is erg kostbaar en niet altijd ongevaarlijk. Help de christenen in Rusland en de OekraÔne te bemoedigen

U kunt uw bijdrage ook zelf overmaken op bankrekening: NL90 INGB 0000 5959 20 (BIC: INGBNL 2A). De stichting is ANBI geregistreerd en derhalve zijn uw giften fiscaal aftrekbaar. Voor vragen met betrekking tot bovenstaande projecten kunt u contact opnemen met Frits Nieuwstraten, directeur, frits@corrietenboom.com

Datum: 26 mei 2021
Auteur: Redactie Christelijknieuws
Foto: Corrie ten Boomhuis
Website: http://www.corrietenboomhuis.com

Dit artikel delen:

Meer nieuws: