MENU
Dicky Nieuwenhuis: Bij God is iedereen onbeperkt welkom

Dicky Nieuwenhuis: Bij God is iedereen onbeperkt welkom

10 jun

Stichting SeeYou, voorheen Light for the World Nederland, lanceert deze week een boekje met Bijbelstudies rondom het thema ‘onbeperkt welkom’. Ieder mens is kostbaar en waardevol, met én zonder handicap, is het uitgangspunt van het boekje. Diverse bekende christelijke auteurs, zoals Gert-Jan en Rianne Segers, Mirjam Kollestaart en Joost Smit, leverden een bijdrage.

SeeYou wil met Bijbelstudies bijdragen aan
een samenleving waarin iedereen welkom is


Directeur van SeeYou, Dicky Nieuwenhuis: “Ik hoop dat dit boekje bijdraagt aan een samenleving waarin iedereen zich welkom kan voelen.”

‘Onbeperkt welkom’ is gratis te bestellen via seeyoufoundation.nl

Diverse thema’s komen aan bod, zoals handicap in de Bijbel, de ruimte voor anders-zijn, en de uitdaging om samen-leven van mensen met en zonder handicap vorm te geven.

“Bij God is iedereen onbeperkt welkom,” zegt Dicky Nieuwenhuis, directeur van SeeYou. “We zijn allemaal naar Zijn beeld geschapen, met én zonder beperking. Toch ervaren veel mensen met een beperking dat ze níet welkom zijn in de samenleving, en helaas ook in de kerk.

“We zijn allemaal naar Zijn beeld geschapen,
met én zonder beperking."


Dit geldt zowel voor onze projectlanden in Afrika en Azië, als Nederland. Met deze Bijbelstudies willen we graag een bijdrage leveren aan het gesprek hoe we met elkaar een welkome, inclusieve gemeenschap kunnen zijn. Welke barrières moeten daarvoor weggenomen worden? Hoe kunnen we elkaar inspireren om onszelf en de ander te accepteren, inclusief onze beperkingen? Ik merk dat er in Nederlandse kerken weinig aandacht is voor dit soort vragen. Mede daarom geven we het Bijbelstudieboekje uit.”

Onbeperkt welkom kan gebruikt worden in een Bijbelkring, gezin of individueel. Naast Bijbelstudies zijn er verwerkingsvragen en uitdagingen in opgenomen, en verhalen uit het werk van SeeYou.

Over SeeYou
SeeYou, de nieuwe naam van Light for the World Nederland, zet zich sinds 1982 in voor mensen met een (visuele) beperking in Afrika en Azië. SeeYou helpt hen met (oog)zorg, onderwijs, werk en inclusie. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met mensen met een beperking zélf, de lokale gemeenschap en achterban en donoren.

Datum: 10 juni 2021
Auteur: See You Foundation
Foto: See You Foundation
Website: http://www.seeyoufoundation.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Mijn God
10 jul

Mijn God meer