MENU
Onderzoek hoe christenen op het werk hun geloof beleven

Onderzoek hoe christenen op het werk hun geloof beleven

04 jun

HOUTEN – Hoe beleven christenen op het werk hun geloof? Die vraag hield en houdt Maarten Pijnacker Hordijk bezig. Hij kreeg geen eenduidig antwoord en startte zelf een verdiepend onderzoek om erachter te komen hoe christenen hun geloof beleven en belijden in een werksituatie. Zijn streven is dat meer dan 4000 christenen het onderzoek invullen op www.is.gd/geloof.

De enquête telt 24 meerkeuze vragen, duurt zo’n 7 – 10 minuten en is niet alleen bedoeld voor betaald werk. Ook onbetaald vrijwilligers- en huishoudelijk werk of de studie vallen eronder. Maarten: “Ik ben erg benieuwd naar de uitslag. Dat heeft ook vast te maken met de visie van de respondenten op werk: is het een ‘noodzakelijk kwaad’ of een ‘roeping van God’? De eigen geloofsbeleving speelt ook een rol, die gekleurd wordt door de kerkelijke traditie en het zicht op de geestelijke wereld. Wil je je geloof privé houden en werk en geloof dus strikt scheiden? Of is er het besef dat je 24/7 christen bent en zoekt men naar wegen om het geloof tijdens werktijd gestalte te geven?”

Met interesse wordt uitgekeken naar de resultaten van de enquête en de bijbehorende conclusies. De onderzoeksresultaten worden gebruikt om christenen beter te ondersteunen in hun werksituatie. De enquête is tot 1 september te vinden op www.is.gd/geloof.. Maarten hoopt dat veel mensen de enquête invullen, maar ook willen delen via bijvoorbeeld hun eigen vrienden of in hun kerkelijke gemeente.

Maarten Pijnacker Hordijk is sinds 1985 bezig met christen-zijn op je werk. Hij beheert drie websites: christenzijnopjewerk.nl, bedrijfsgebed.nl en spoorchristenen.nl. In 2010 startte hij de landelijke themazondag ‘Christen-zijn op je werk’, elk jaar in november na Dankdag.

Datum: 4 juni 2021
Auteur: Maarten Pijnacker Hordijk
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.is.gd/geloof

Dit artikel delen:

Meer nieuws: