MENU
Wycliffe in jubeljaar: Vertaalwerk gaat door ondanks Covid

Wycliffe in jubeljaar: Vertaalwerk gaat door ondanks Covid

04 jun

DRIEBERGEN – Wycliffe Bijbelvertalers Nederland kan terugkijken op een gezegend jubeljaar 2020. Dat blijkt uit het jaarverslag dat deze week is gepubliceerd. In 2020 vierde de vertaalorganisatie haar 50-jarig jubileum. Ondanks de beperkingen rondom Covid-19, ging het Bijbelvertaalwerk door en werd het vertaalwerk opgepakt door lokale kerken.

“We hebben een grote God”, aldus directeur Bram van Grootheest. “Het jaar 2020 liep anders dan we gedacht hadden, maar het Bijbelvertaalwerk ging door. Gods Geest kent geen grenzen die door mensen zijn gemaakt. Dat hebben we in 2020 echt ervaren.” Van Grootheest duidt hier op de maatregelen rondom Covid-19. Gevolg was dat kantoormedewerkers niet meer konden reizen naar de programmalanden en dat veldmedewerkers hun verlof moesten uitstellen.

Aan het eind van 2020 was de Bijbel, of een deel daarvan, beschikbaar in 3.415 verschillende talen. Toch wachten nog ruim 2.000 taalgroepen op de start van een vertaalproject van de Bijbel in de eigen taal. Dit gaat voornamelijk om talen in gesloten landen. Toch werd er in verschillende talen het vertaalwerk van het Nieuwe Testament afgerond en werd het vertaalwerk door lokale kerken zelf opgepakt: “Het is bijzonder om te zien dat lokale kerken het verlangen hebben om de Bijbel te vertalen in hun eigen taal. We blijven ons ook in 2021 graag inzetten om dit verlangen uit te laten komen!” aldus van Grootheest.

Jubeljaar
Wycliffe Bijbelvertalers Nederland vierde in 2020 haar 50-jarig jubileum. Deze mijlpaal werd medegevierd door de start van Project20/25 en een jubileumlivestream. Ruim 7.000 mensen keken tot op heden de jubileumuitzending. “Door Covid-19 werden we gedwongen onze plannen om te gooien, maar we hebben door de livestream meer mensen kunnen bereiken dan via een reguliere Wycliffe-dag. Daar zijn we dankbaar voor.”

“Ik zie dat God doorgaat met Zijn werk,” vervolgt Van Grootheest. “Dat geeft rust en vertrouwen. Het is Zijn werk. Tegelijk zet Hij daar mensen voor in en zegent Hij ons werk.” De organisatie is dankbaar voor de steun en betrokkenheid van christenen in Nederland en voor het werk en de inzet van alle medewerkers die wereldwijd zijn uitgezonden.

Datum: 4 juni 2021
Auteur: Wycliffe Bijbelvertalers
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.wycliffe.nl

Dit artikel delen: