MENU
Geke van der Sloot wint Cultuurprijs Flevoland

Geke van der Sloot wint Cultuurprijs Flevoland

08 jun

Geke van der Sloot heeft de Lelyprijs 2021 gewonnen. De prijs wordt sinds 1996 toegekend door het Prins Bernard Cultuurfonds Flevoland. Geke krijgt de prijs voor haar 'tomeloze inzet voor muziekonderwijs in Flevoland' schrijft de jury, die kon kiezen uit 17 kandidaten.

Geke van der Sloot uit Urk geeft al meer dan 40 jaar onbezoldigd zangles en leidt een zangschool voor Urker jeugd. In 1980 is Van der Sloot begonnen haar missie onbezoldigd uit te dragen om zo het zangonderwijs weer op de lesroosters van de scholen te krijgen. Hiervoor heeft zij sinds de start van haar missie dagelijks gratis zangles gegeven aan de Flevolandse jeugd. Zij heeft hiervoor een eigen methode ontwikkeld waarmee ieder kind in principe kan leren zingen, net zoals het kan leren schrijven en rekenen. Gemakshalve wordt dit de ‘methode Geke’ genoemd. Het repertoire omvat zowel religieuze- als niet religieuze- alsook klassieke en algemene liederen.
Geke maakte 18 CD's en gaf vele concerten in heel Nederland en kreeg in 2005 een Koninklijke Onderscheiding bij het 25-jarig jubileum van de Zangschool en ze ontving voor haar werk een oorkonde van de kunstenbond CNV en in 2020 een beeldje van de Christelijke Zangersbond in verband met het 40-jarig jubileum, wat door Corona niet gevierd kon worden!

Over de Lelyprijs
De Lelyprijs wordt sinds 1996 ieder jaar uitgereikt aan een organisatie, persoon of initiatiefgroep die zich provinciaal of binnen de gemeente heeft onderscheiden met activiteiten op het gebied van cultuur of natuur. De prijs bestaat uit een geldbedrag van €5000 euro te besteden aan cultuur of natuur én een kunstwerk van Siemen Bolhuis.
Geke ontvangt de Lelyprijs 2021 op 9 september, tijdens een feest op Urk, uit handen van Leen Verbeek, de Commissaris van de Koning en tevens voorzitter van de Flevolandse afdeling van het Cultuurfonds.

Datum: 8 juni 2021
Auteur: Geert Hakze
Foto: Luuk Schudde
Website: http://www.gekestiental.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: