MENU
De koffer vol zorgen van Corrie ten Boom

De koffer vol zorgen van Corrie ten Boom

14 jun

'Je zorgen maken, bevrijd je niet van de zorgen van morgen maar berooft je van de kracht van vandaag.' Corrie gebruikte het voorbeeld van de koffer vol zorgen om dit te verduidelijken. Bekijk en beluister hier dit korte verhaal, vertelt door een van de gidsen van het Corrie ten Boomhuis.

Corrie kende veel zorgen, over geld, maar ook over de gezondheid van haarzelf en haar familieleden. Ook had ze zorgen over de wereld en alles wat er om haar heen gebeurde, over de mensen rondom haar. Corrie wist dat je je zorgen altijd bij de Heere kunt brengen.
Iedere ochtend bracht Corrie al haar zorgen in gebed bij de Heere. Maar ze ontdekte dat ze die koffer met zorgen vervolgens gewoon weer meenam de dag in. De Heere maakte haar duidelijk dat ze haar zorgen bij Hem moest laten. Wees in geen ding bezorgd, vertel aan Hem wat je nodig hebt, en dank Hem voor alles wat Hij voor je gedaan heeft.

Bekijk en beluister hier dit verhaal, vertelt door een van de gidsen van het Corrie ten Boomhuis:
De geschiedenis van de familie Ten Boom getuigt van hun liefde voor en betrokkenheid bij het Joodse volk. Hun huis is opnieuw een 'open huis', net zoals in de tijd toen de Ten Booms hier woonden. Het museum is een gedenkteken voor deze familie die als christenen leefden door de genade van en in gehoorzaamheid aan God.

Datum: 14 juni 2021
Auteur: Corrie ten Boomhuis
Foto: Videostill - Corrie ten Boomhuis
Website: http://www.corrietenboomhuis.com

Dit artikel delen:

Meer nieuws: