MENU
Negen scholen in Putten in actie voor Peru

Negen scholen in Putten in actie voor Peru

15 jun

Meer dan 1.300 kinderen hebben zich het vuur uit de sloffen gelopen voor hun leeftijdsgenoten in Peru. Er werden klusjes gedaan en ansichtkaarten en chocolade verkocht. De totale opbrengst is maar liefst € 15.000!

Wekenlang stond op de negen scholen van CNS Putten alles in het teken van Peru. Veel kinderen in dit land kunnen niet meekomen in het schoolsysteem. Ze presteren slecht op school en vertonen lastig gedrag waardoor ze vaak al op jonge leeftijd worden afgeschreven als dom, koppig of niet intelligent genoeg. Een groot deel van deze kinderen is afkomstig uit gezinnen met problemen als alcohol- en drugsverslaving, gescheiden ouders en agressie. Een aantal kerken in Peru ziet de nood bij deze kinderen en biedt naschoolse opvang en extra onderwijs aan. Dit vindt plaats in een veilige omgeving met aandacht voor normen en waarden vanuit de Bijbel. De liefde, aandacht en begeleiding doet de kinderen goed, merken ouders én de scholen.

De actie werd mede mogelijk gemaakt door de mooie ansichtkaarten gemaakt door Rosa Geluk, die samen met haar man Matthijs voor de GZB in Peru werkt. Ook bakkerij Voordijk uit Ridderkerk werkte aan de actie mee door luxe chocoladeproducten voor een klein bedrag beschikbaar te stellen.

Om de kinderen te stimuleren waren er ook wedstrijdelementen. Kinderen konden meedoen aan een kleurwedstrijd met een tekening van Rosa Geluk. In totaal waren er acht prijswinnaars, uit elke groep een. En op de Prins Willem-Alexanderschool in Uddel (ook onderdeel van CNS Putten) was het helemaal feest. Omdat zij gemiddeld per leerling de hoogste opbrengst hadden gerealiseerd, werden zij verrast met een heerlijk ijsje!

Deze week werd de totaalopbrengst officieel overhandigd aan Danny Schurink, relatiebeheerder bij de GZB. Alle kinderen die zich hebben ingezet voor Peru: heel hartelijk dank!

Foto overhandiging opbrengst actie voor Peru: van links naar rechts: Jolanda Beijer, Cora Lindeboom, Danny Schurink.

Over de GZB
Zending verbindt Nederland met Gods wereldwijde kerk. Samen willen we mensen over de hele wereld bereiken met het Evangelie. We willen werken aan gemeenten waar iedereen welkom is, waar mensen groeien in geloof, waar oog is voor elkaar en voor kwetsbare groepen in de samenleving. Zie voor meer informatie www.gzb.nl.

Datum: 15 juni 2021
Auteur: GZB - Gerdi van Eck
Foto: GZB
Website: http://www.gzb.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: