MENU
Wethouder opent Tuin van Verbinding van de Evangelische Hogeschool

Wethouder opent Tuin van Verbinding van de Evangelische Hogeschool

16 jun

Wethouder Kees Kraanen opent woensdag 16 juni de EH Tuin van Verbinding! Een prachtige tuin in het centrum van Amersfoort waar generaties elkaar vinden en ontmoeten. Tegelijk is de EH Tuin als spontane ontmoetingsplek met de EH studenten een plek waar het sociale isolement van ouderen kan worden doorbroken.
De Evangelische Hogeschool zit al meer dan 40 jaar in het centrum van Amersfoort. Sinds kort is de tuin van de EH volledig gerenoveerd tot een prachtige groene buitenruimte; een heerlijke verkoelende plek waar studenten, docenten, maar ook buurtbewoners kunnen genieten van veel groen. De tuin is in de drukke binnenstad een oase van rust, een plek voor bezinning, maar ook de plek van ontmoeting en verbinding waar generaties met elkaar in gesprek gaan.

Wethouder Stedelijk beheer en Leefomgeving, Kees Kraanen opent woensdag de Tuin van Verbinding. Volgens Kraanen is "Klimaatadaptatie is geen groene hobby! Het is bittere noodzaak…."

Met de tuin wil de EH ook delen, delen met de senioren in de wijk. De EH Tuin van Verbinding biedt voor hen een groene oase in de wijk, die hen uitdaagt naar buiten te gaan en de zon op te zoeken, of juist een schaduwrijke, verkoelende plek onder de parkbomen die de tuin rijk is. Er is voldoende plek op de vele nieuwe tuinbanken.

Tegelijk is de EH Tuin als spontane ontmoetingsplek met de EH studenten een plek waar het sociale isolement van ouderen kan worden doorbroken. Het contact tussen de generaties draagt bij aan de verbetering van de kwaliteit van hun leven in de wijk. Daarbij krijgt de Tuin van Verbinding een wezenlijke rol in het lesprogramma van de EH door ontmoetingen te faciliteren met seniore wijkbewoners in de thematische ‘Generatiegesprekken in de Tuin’.

Het buurtbestuur van de wijk, de sociale wijkprojecten én de bewoners uit het Soesterkwartier werken enthousiast mee. Ook de gemeente Amersfoort is blij met dit initiatief waar zoveel mensen samen het verschil gaan maken.

“De EH is een unieke hogeschool waar jongeren geoefend worden voor het leven. Ontmoeten, verbinden en verdiepen zijn belangrijke waarden voor de EH waarin we onze studenten willen meenemen. De EH Tuin is hierbij van toegevoegde waarde zodat de binnenruimte en de buitenruimte van de school elkaar versterken.’ Aldus Els van Dijk, directeur EH.

Datum: 16 juni 2021
Auteur: Evangelische Hogeschool
Foto: Videostill - EH
Website: http://www.eh.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: