MENU
De strijd van Sameena tegen gedwongen prostitutie

De strijd van Sameena tegen gedwongen prostitutie

17 jun

Sameena weet uit eigen ervaring hoe het is om te werken in de gedwongen prostitutie. Ruim twee jaar lang werd ze door een loverboy seksueel uitgebuit en gedwongen tot seks met ‘klanten’. Nadat ze los weet te komen begint ze, op het dieptepunt van haar leven, met hardlopen.

Op 26 juni 2021 vindt de Muskathlon@home plaats, een groots sportevent van de 4e Musketier waarbij de deelnemers zich laten sponsoren voor een project naar keuze van THDV, Compassion of Open Doors.
Dit jaar heeft het event een bijzondere deelnemer voor THDV: Sameena van der Mijden, Nederlands recordhouder op de 100 km. Zij loopt in tien dagen tijd 1000 kilometer door Nederland om geld op te halen voor THDV en de strijd tegen gedwongen prostitutie.

Sameena weet uit eigen ervaring hoe het is om te werken in de gedwongen prostitutie. Ruim twee jaar lang werd ze door een loverboy seksueel uitgebuit en gedwongen tot seks met ‘klanten’. Nadat ze los weet te komen begint ze, op het dieptepunt van haar leven, met hardlopen. ‘Ik kon nog geen 100 meter volhouden en had een hele slechte conditie, maar ik hield vol en ging elke dag weer. Ik geloof dat iedereen een innerlijke drive bezit om te bereiken wat we willen. Je verhaal bepaalt niet wie je bent!'

Leven in vrijheid en concrete hulp
Het geld dat Sameena bij elkaar loopt, is voor het THDV-project Scharlaken Koord. Het team heeft ruim 35 jaar ervaring in hulp en begeleiding aan prostituees. Sameena: ‘Ik gun iedereen die daar niet vrijwillig zit, de kans op een leven in vrijheid. THDV vind ik een mooie organisatie, de uitstapprogramma’s die zij aanbieden zijn hard nodig. Vaak wordt er alleen gepraat over gedwongen prostitutie, maar THDV is anders; zij bieden oplossingen. Dit een organisatie waar ik me graag voor inzet.’

Support Sameena tijdens haar run en volg het op muskathlon

Datum: 17 juni 2021
Auteur: Family7 - Uitgelicht
Foto: Videostill - Family7
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: