Hoe het leven in een oogwenk kan veranderen

Aanstaande zondag is het Wereldvluchtelingendag. 79,5 miljoen mensen zijn gedwongen hun thuis te verlaten. De impact is enorm als je leven in een oogwenk verandert. Je kun dit nu zelf beleven via een indrukwekkend filmpje.

Maar uit de ellende kan ook iets moois ontstaan! We stellen je graag voor aan Fatimah, een zeer krachtige jonge moeder uit Syrië. En verder lees je in deze nieuwsbrief ook over wat we met de giften voor de Rohingya-vluchtelingen in Cox Bazar kunnen betekenen en – we komen er niet onderuit – ook nog iets over voetbal!

• Wat als je gebeld wordt: je moet NU weg

• Ontmoet Fatimah: van vluchteling tot activiste

• Rohingya-kinderen kunnen weer naar school

• Somalië: als voetbal niet om de knikkers draait

Wat er gebeurt als je man je belt: je moet NU weg

Nog nooit waren de onmiddellijke behoeften van kwetsbare kinderen en hun gezinnen zo groot als nu. COVID-19, klimaatverandering, voedselonzekerheid en geweld hebben de kwetsbaarheid van zo’n 79,5 miljoen vluchtelingen alleen maar erger gemaakt. Kun jij je voorstellen hoe het is als je man je belt en in de telefoon schreeuwt: “Je moet NU weg! Ga!” Het is complete chaos. Je weet niet waar je heen moet, onderweg is het gevaarlijk, je kunt je man niet meer bereiken, je telefoon valt uit… Beleef hoe dit is in onderstaande video:

World Vision – Rita Veldhoen
World Vision
17-06-2021
Hulpverlening
https://www.worldvision.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies