MENU
Amir Tsarfati geeft een update vanuit Rome

Amir Tsarfati geeft een update vanuit Rome

17 jun

Amir Tsarfati: Shalom uit Rome! Ik heb momenteel een tussenstop terwijl ik van SiciliŽ naar mijn volgende bestemming RoemeniŽ reis. Ik kan je vertellen, het is tot nu toe een geweldige tijd geweest. Mijn bezoek aan Milaan was gezegend. Ik dank God voor christenen in IsraŽl, ItaliŽ en Edda Fogarollo die de bijeenkomst organiseerden.

Toen het weekend aanbrak, reisde ik van Milaan naar Catania, SiciliŽ, op uitnodiging van Pastor Enzo Incontro van Missione Paradiso. Ik stond voor een reeks heerlijk vermoeiende dagen. Pastor Incontro stelde me voor aan vele voorgangers van over het hele eiland. Ik waardeerde het hoe hij me bereidwillig met iedereen deelde Ė andere predikanten, zijn gemeente en zijn online volgers. Er waren gelegenheden voor berichten, bijbelstudies en zelfs vraag-en-antwoordsessies. Ik ben Pastor Incontro zo dankbaar en ik kijk ernaar uit om binnenkort terug te keren.

Het was een moeilijke tijd om weg te zijn van huis, omdat ik de overgang van de regering van mijn land heb gezien. Het optreden van de nieuwe leiding was niet verrassend, maar zeer teleurstellend. Maar de storm die ik in IsraŽl aantreft, past perfect in de onrustige aard van de rest van het Midden-Oosten.
Iran
Iran blijft zijn nucleaire verrijkingsprogramma versnellen. Dinsdag maakte de regering bekend 6,5 kg 60% verrijkt uranium te hebben gemaakt. Het beweerde ook 108 kg van 20% te hebben, wat aangeeft dat hun output het overeengekomen tarief overschrijdt.

In meer Iran-nieuws werden de Amerikaanse vliegbases Victoria en Balad, beide in Irak, aangevallen door zelfmoorddrones. Geen van beide was beschadigd en er vielen geen slachtoffers. De zelfmoorddrones worden door Iran geleverd aan de Iraakse milities die ze steunen. De VS maken zich grote zorgen over deze nieuwe golf van aanvallen, omdat de kleine drones op radar heel moeilijk te detecteren zijn. Het is verbazingwekkend hoe vergelijkbaar dit is met de plot van mijn aankomende roman, Operatie Joktan.

Regering Biden
Over de VS gesproken, positief: de regering-Biden probeert het ongelooflijke werk dat de vorige president heeft gedaan voor vrede in het Midden-Oosten door middel van de Abraham-akkoorden voort te zetten. Onlangs kwamen echter berichten naar voren dat het ministerie van Buitenlandse Zaken het gebruik van de uitdrukking "Abraham-akkoorden" sterk ontmoedigt, en in plaats daarvan liever spreekt van "normalisatieovereenkomsten". Dat is okť, meneer de president, zolang de vrede zich blijft uitbreiden in het Midden-Oosten, geven we u rekwisieten voor uw (knipoog, knipoog) "normalisatieovereenkomsten".

Hoewel de regering misschien verward is over de oorsprong van hun plan voor het Midden-Oosten, lijkt de president zelf in het algemeen verward. Hij had het moeilijk op de G7 en de NAVO-bijeenkomst, zag er zwak uit en maakte talloze blunders. Helaas dienen optredens van dit type alleen om wereldleiders zoals de Russische Poetin en de Turkse Erdogan aan te moedigen.

Rusland
Eťn russische soldaat kwam om het levenden drie raakten gewonden toen hun voertuig een IED raakte in het noorden van SyriŽ. Als reactie daarop begon Rusland met zware bombardementen op de burgerbevolking, waarbij tientallen slachtoffers vielen.

In verdere pogingen om het Midden-Oosten onrustig te houden, bereidt Rusland zich voor om Iran te voorzien van een geavanceerd satellietsysteem dat het vermogen van Teheran om militaire doelen te bewaken, zal vergroten. Dit heeft tot grote bezorgdheid geleid in IsraŽl en de VS, omdat de Kanopus-V-beeldvormingssatelliet continue beeldvorming mogelijk zal maken van de olieraffinaderijen in de Perzische Golf en de militaire bases van IsraŽl.

Bennett
IsraŽl blijft onrustig nu Netanyahu uit de regering is en Bennett erin. Omdat ik al getuige ben geweest van de liberale, sociale rechtvaardigheidsrichting die deze nieuwe coalitie inslaat, schaam ik me voor de eerste keer dat ik me kan herinneren voor mijn regering.

In een grote test van vastberadenheid tussen de nieuwe IsraŽlische regering en Hamas, keken mensen toe wat er zou gebeuren tijdens de jaarlijkse vlaggenparade die de verjaardag markeert van het verkrijgen van de controle over de Westelijke Muur door IsraŽl in 1967. Ondanks dreigementen van Hamas, verliep de parade vlekkeloos.

In een reactie op de parade lanceerde Hamas enkele brandgevaarlijke ballonnen over de grens die een paar bosbranden veroorzaakten. Als reactie daarop heeft de IsraŽlische luchtmacht verschillende buitenposten van Hamas met de grond gelijk gemaakt.

Gaza
De inwoners van Gaza lijden enorm onder de acties van hun Hamas-leiders. De inflatie is enorm, aangezien de prijzen van grondstoffen, van bouwmaterialen tot voeding en wegwerpbekers, allemaal omhooggeschoten zijn. Deze mensen hebben onze gebeden nodig voor beter leiderschap, wat hen op hun beurt veel meer voorzieningen, vrede en veiligheid zal geven.

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 17 juni 2021
Auteur: Amir Tsarfati - Behold Israel
Foto: Videostill - Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: