MENU
Het Midden-Oosten door de ogen van Amir Tsarfati

Het Midden-Oosten door de ogen van Amir Tsarfati

25 jun

Libanon blijft afglijden naar anarchie. Generaal Joseph Aoun, de stafchef van het Libanese leger, heeft gewaarschuwd voor de spoedige ineenstorting van het land. De Wereldbank heeft gewaarschuwd voor het economische verval van het land en er is grote angst voor het feit dat Hezbollah in een uitstekende positie verkeert om het leiderschap over te nemen wanneer de huidige regering faalt.

Helaas is dit alles veroorzaakt door deze terroristische groep die de natie naar de situatie heeft gebracht waar het niet veilig is om je auto vol te tanken (als je zelfs maar benzine kunt vinden) zonder het risico te lopen neergeschoten te worden.

Een ander land in crisis is Iran. De Perzische situatie gaat echter niet over geld, maar over water. Door een slechte infrastructuur, een slecht beheer van de voorraden en droogte, verkeert Iran in een wanhopige situatie als het gaat om deze meest noodzakelijke van alle hulpbronnen. Nu de voorraden slinken, bestaat de zorg dat miljoenen watervluchtelingen de steden zouden kunnen overstromen of het land zouden kunnen verlaten. Er is ook angst dat de concurrentie om het weinige water dat er is, kan leiden tot wijdverbreid geweld, zoals dat in bepaalde delen van het land al op kleinere schaal is gebeurd.

Nieuwe president Iran
Ebrahim Raisi is in de positie om deze crisis aan te pakken, hij is de nieuw gekozen president van Iran. Zijn beklimming naar de functie was voor niemand een verrassing, aangezien hij de kandidaat was die door het religieuze regime werd voorgesteld. Bekend als "De Beul" vanwege zijn staat van dienst in de rechterlijke macht, wordt verwacht dat Raisi uiteindelijk de rol van Opperste Leider zal overnemen nadat de 82-jarige ayatollah Ali Khamenei, de geestelijke die momenteel in die positie is, op een dag zijn Maker ontmoet.

Nucleaire besprekingen
Het is redelijk om de laatste ronde van de nucleaire besprekingen in Iran een mislukking te noemen, ondanks de pogingen van de media om een ​​rooskleurig beeld te schetsen. De delegaties pakten hun spullen en verlieten Wenen met een paar kleine afspraken, waardoor de belangrijkste kwesties niet eens werden besproken. De VS zijn wanhopig op zoek naar een deal, en de zorg is dat deze aanhoudende vertragingen ertoe zullen leiden dat de regering-Biden grote compromissen sluit over zowel sancties als toezicht.

UAV-sabotage-aanval
Gisteren werd een UAV-sabotage-aanval geprobeerd op een Iraans bedrijf in Karaj, slechts 40 mijl ten noorden van Teheran. De drone-aanval werd mogelijk gemaakt door een grote cyberaanval op het Iraanse radarsysteem de nacht ervoor. Het regime van het land beweert dat ze de sabotage konden verijdelen zonder enige schade of slachtoffers. Het is echter onduidelijk of dit waar is of dat het gewoon Iran is dat een rookgordijn legt. Bekijk voor meer informatie over deze belangrijke gebeurtenis mijn vijf minuten durende Special Breaking News.
Netanyahu
Een interessante wending in het nucleaire verhaal van Iran kwam op maandag toen de voormalige IsraŽlische premier Benjamin Netanyahu een verklaring aflegde waarin hij beweerde dat de nieuwe minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid aan de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Antony Blinken beloofde dat IsraŽl de VS niet zou verrassen over zaken die verband houden met het nucleaire programma van Iran. Netanyahu zei dat hij de VS meerdere keren afwees toen ze hem om die verzekering vroegen en verklaarde dat de nieuwe regering slechts drie dagen nodig had om de IsraŽlische onafhankelijkheid in deze zaken te ondermijnen.

Iron Dome-verdedigingssysteem
In positief Amerikaans nieuws heeft het Pentagon ermee ingestemd om het Iron Dome-verdedigingssysteem aan te vullen met onderscheppende raketten. De inspanningen die nodig waren om zich te verdedigen tegen de ongeveer 4.300 raketten die vanuit Gaza op IsraŽl werden afgevuurd, hadden het arsenaal ernstig uitgeput. De negatieve kant is dat de regering Patriot-batterijen terugtrekt uit Irak, JordaniŽ, Koeweit en Saoedi-ArabiŽ. Het verwijdert ook een THAAD-systeem (Terminal High Altitude Area Defense) van de Saoedi's, evenals het verminderen van straaljagersquadrons in de regio.

Brandballonnen
Hoewel de raketaanval vanuit Gaza is beŽindigd, betekent dit niet dat Hamas een pauze neemt. Brandballonnen blijven IsraŽl binnenvliegen en veroorzaken talloze grasbranden. Als IsraŽl wraak neemt, beweren de Palestijnen de slachtoffers te zijn. In feite heeft de Palestijnse Islamitische Jihad, een van de belangrijkste terreurvolmachten van Gaza, een krachtige waarschuwing afgegeven door te zeggen dat ze zullen handelen als IsraŽl blijft reageren.

Jeruzalem beschermen
De PIJ is niet de enige terroristische militie die bedreigingen tegen IsraŽl uit. De afgelopen week hebben Iraakse sjiitische milities en Jemenitische Houthi-rebellen gezworen deel te nemen aan alle toekomstige inspanningen die nodig zijn om "Jeruzalem te beschermen" en Hamas te helpen als IsraŽl "een bedreiging zal vormen voor Al Aqsa", de moskee op de Tempelberg. Soms is het het beste om het belachelijke op zichzelf te laten staan zonder commentaar.

Hamas-vlag te verbieden in Duitsland
Als teken van Europa's voortdurende verandering van houding ten opzichte van IsraŽl, namen Duitse functionarissen de beslissing om de Hamas-vlag te verbieden. "We willen niet dat er op Duitse bodem met de vlaggen van terroristische organisaties wordt gezwaaid", zei plaatsvervangend parlementair woordvoerder Thorsten Frei. Hij vervolgde en zei dat hij hoopte dat ze door deze actie ďeen duidelijk signaal kunnen afgeven aan onze Joodse burgersĒ.

Regenboogvlag
Terwijl de Hamas-vlag uit Duitsland werd verbannen, werd er een nieuwe gehesen buiten het IsraŽlische ministerie van Buitenlandse Zaken - de regenboogvlag. Minister van Buitenlandse Zaken Yair Lapid, over wie we eerder spraken, tweette: "Het ministerie van Buitenlandse Zaken en zijn werknemers leiden een boodschap van tolerantie, broederschap en vrijheid." Aan de ene kant breekt het mijn hart en maakt het me boos om te zien wat de regering van IsraŽl is geworden. Bestaat er aan de andere kant enige twijfel dat we dichter bij EzechiŽls profetieŽn staan dan ooit tevoren?

Lees meer over dit onderwerp op de website van Amir Tsarfati: beholdisrael.org

Amir Tsarfati
Amir Tsarfati werd geboren in IsraŽl en heeft daar het grootste deel van zijn leven gewoond. Sinds hij zijn verplichte dienst bij de Israelische Defensietroepen vervulde, is hij doorgegaan als majoor in de IDF Reserve. Amir is de afgelopen twintig jaar een gids in IsraŽl geweest en diende als chef-gids van Sar El Tours en CEO van Sar El Tours and Conferences. In 2001 werd hij oprichter en president van Behold Israel - een organisatie zonder winstoogmerk die wereldwijd realtime toegang biedt tot betrouwbare nieuwsbronnen en informatie over IsraŽl vanuit de krachtige context van bijbelse geschiedenis en profetie.

Amir is getrouwd met Miriam en samen hebben ze vier kinderen. Zijn huis kijkt uit over de vallei van Megiddo (Armageddon), wat een constante herinnering is aan de oproep die de Heer hem heeft opgelegd om vanuit de Bijbel te onderwijzen wat Gods plannen zijn voor het einde der tijden.

Datum: 25 juni 2021
Auteur: Amir Tsarfati - Behold Israel
Foto: Videostill - Behold Israel
Website: http://www.beholdisrael.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: