MENU
Documentaire over hulpverlening in Colombia

Documentaire over hulpverlening in Colombia

25 jun

Door een decennialange burgeroorlog is Colombia een onveilig en arm land geworden. De armste regio's van Colombia worden de laatste jaren ook nog eens overspoeld door 1,7 miljoen radeloze vluchtelingen uit buurland Venezuela. Deze mix van armoede en vluchtelingen maakt dat er grote tekorten zijn aan water en voedsel.

Sinds 2019 werkt ZOA in de Noordoostelijke provincie La Guajira aan schoon drinkwater, verbetering van hygiŽne en veiligheid en aan voedselzekerheid. Deze korte documentaire laat zien wat we doen en wat het resultaat is.
Meer over ZOA
ZOA werkt wereldwijd in meer dan 15 landen met een team van zoín 1000 mensen. In crisisgebieden helpen we mensen die lijden onder oorlogen of natuurgeweld bij het weer opbouwen van een bestaan. Op die manier willen we mensen in staat stellen om in vrede een waardig leven te leiden. Dat kunnen we niet alleen. We werken waar mogelijk samen met lokale partners en worden ondersteund door duizenden vrijwilligers. We vinden het geweldig om samen te werken met honderden kerken, ondernemers, scholen en donateurs. Samen zijn we er voor mensen die alles zijn kwijtgeraakt door een oorlog of een ramp.

Van noodhulp naar wederopbouw
Een ramp overkomt je, net als een oorlog. Angst en verdriet overheersen. Van de ene op de andere dag sta je met lege handen, ben je alles kwijt. In deze moeilijke periode willen we naast mensen staan. In ons werk weten we ons geinspireerd door het christelijk geloof. Wij zijn er van overtuigd dat elk leven telt. En dat elk mens geschapen is naar het beeld van God. Daarom helpen we mensen in crisisgebieden met eerste levensbehoeften, zoals eten, drinken en onderdak. En blijven we trouw tijdens het weer opbouwen van een bestaan door in te zetten op werk, onderwijs en goede basisvoorzieningen. Zodat alles weer zo wordt als het ooit was. En misschien zelfs wel beter.

Datum: 25 juni 2021
Auteur: ZOA
Foto: Videostill - ZOA
Website: http://www.zoa.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: