MENU
Arrestatie journaliste omdat ze een Afghaanse vluchteling onderdak verleende

Arrestatie journaliste omdat ze een Afghaanse vluchteling onderdak verleende

27 jun

Jan de Beer schreef deze week met zijn team een nieuwsbrief met daarin veel actuele informatie over de vluchtelingen. Wij plaatsen een deel hieronder. Laten we denken aan deze mensen in nood, onze steun is voor hen onmisbaar. Extra aandacht in deze brief voor de arrestatie van journalist Ingeborg Beugel in Griekenland, omdat ze de Afghaanse Fridoon onderdak verleent.

NOS, De Telegraaf, AD, RTL-Nieuws, de Volkskrant, Joop BNNVARA en The Guardian berichten over de arrestatie van journalist Ingeborg Beugel in Griekenland, omdat ze de Afghaanse Fridoon onderdak verleent. Volgens een hiervoor nooit gebruikt Grieks wetsartikel uit 1991 is dat verboden. Ingeborg Beugel zelf vraagt in NPO Radio1 aandacht voor de mensen die gevlucht zijn: “Ik wil nog wel één ding zeggen. Ik ben wel heel erg geschokt door die enorme aandacht opeens in Nederland. Maar ook Le Monde, The Guardian, Liberation, Deutsche Zeitung, BBC, ze hangen opeens allemaal aan de telefoon. Even voor de duidelijkheid. Mensen als ik proberen iedere keer weer tevergeefs aandacht te vragen voor het immense leed van gemartelde, mishandelde, walgelijk behandelde vluchtelingen, mensen op de vlucht (…) En er zijn dus al die mensen waar geen haan naar kraait. Dan is mevrouw Beugel even een nachtje in de cel en dan is Nederland te klein. Ik maak van dit podium gebruik om aandacht te vragen, niet voor mezelf, maar voor waar het om gaat, die vluchtelingen. Dit gebeurt aan de rafels van Europa. En er wordt oorverdovend over gezwegen”.

Ingeborg vroeg ons vooral een aantal artikelen over Fridoon te delen: “Dan krijgen mensen een beter beeld van hem en zijn leed en zijn leven, onze gastvrouw-kwetsbare vluchteling, onze moeder-zoon relatie”:
11 maart 2020: “Waarom haten ze ons zo?”
14 september 2020: “Fridoon wil niet meer praten”
26 mei 2021, over de ontmoeting van Fridoon met Tineke Strik.

Het gebed van deze week is van Humayun Sunil, voorganger van de Anglicaanse Kerk in Rotterdam:

God van overvloed, Uw standvastige liefde en machtige genade kennen geen grenzen.
Vader, U verwelkomt alle mensen in Uw nabijheid; U hebt zich keer op keer uitgestrekt naar deze wereld en U hebt Uw Zoon naar deze wereld gezonden, de ware Verlosser van deze wereld.
Jezus geloofde dat hij een vreemdeling onder de mensen is, en Hij moedigt ons aan om anderen in ons midden te verwelkomen, zodat we zo Hem eren.
Heer, Uw genade gaat cultuur, taal en nationaliteit te boven. We zijn allemaal van U; wij zijn Uw nakomelingen en wij zijn op reis op deze aarde. We komen bij U terug en komen wanneer deze reis eindigt thuis.
Wek in ons op de geest van mededogen en hulpvaardigheid, zodat we moedig doorgaan en degenen bijstaan die problemen en hindernissen doorstaan ​​om deze reis te volbrengen.
Hemelse Vader, zegen in deze broze wereld zij die kwetsbaar en alleen zijn. Troost hen die hun dierbaren verloren door geweld, oorlog en hongersnood.
Alstublieft, Heer, bescherm al diegenen die Uw zorg nodig hebben; breng ze gerechtigheid, veiligheid en thuis.
In de naam van Jezus.
Amen.


Zie voor vorige gebeden van de week de websites van de Raad van Kerken in Nederland en van Kerk in Actie Dank u wel voor uw aanhoudende steun en inzet!

Bidden voor #500kinderen
Deze nieuwsbrief is inmiddels uitgegroeid tot een uitgebreid wekelijks overzicht van allerlei initiatieven rond de actie #500kinderen. Elke nieuwsbrief eindigt met een gebed. U kunt deze gebeden gebruiken voor uw eigen vieringen en gebedsmomenten. Wilt u de weekbrief ook ontvangen, mail dan naar beerjg@hotmail.com.

Dit bericht is met vriendelijke toestemming overgenomen uit Weekbericht nummer 41 over de vluchtelingen van Lesbos, van: Bert Sluijer, Carla Troost, Claudia van Bruggen, Freddy Eikelboom, Joop van Ommen, Philip Troost, Ruth Stoorvogel, Sybrena Vonck en Jan de Beer.

Datum: 27 juni 2021
Auteur: Jan de Beer - Weekbericht Vluchtelingen Lesbos
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.kerkinactie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: