MENU
Jongeren op kamp via stichting Gave

Jongeren op kamp via stichting Gave

29 jun

Ook deze zomer organiseert stichting Gave kampen voor vluchtelingen- en Nederlandse jongeren. Een onvergetelijke ervaring en een fijne invulling van de zomervakantie. Een vluchtelingenjongere: “Ik ben zes maanden in Nederland. Ik kende niemand, maar door kamp heb ik goede vrienden.”

Ontspanning na een moeilijke tijd
Vluchtelingenjongeren in Nederland leven in moeilijke omstandigheden. Ze groeien op tussen verschillende culturen en hebben te maken met trauma’s uit het verleden. De corona-omstandigheden zorgden voor eenzaamheid en extra stress. Het is daarom fijn dat dit jaar de Gave-kampen door de versoepeling van de coronaregels toch door kunnen gaan. Hierdoor zijn jongeren even uit de zorgen en hebben ze een onvergetelijke zomervakantie.

Impact van een Gave-kamp
Nederlandse en vluchtelingenjongeren van 13-23 jaar komen met elkaar in contact op de Gave-kampen. Jongeren uit verschillende culturen leren elkaar en God (beter) kennen door sport, spel en bijbelstudie. Dat heeft soms grote impact. Milad vertelt: “Mijn hele familie is tot geloof gekomen, het begon allemaal toen ik een Bijbel mee had gekregen bij een jongerenkamp van Gave.”
Ook voor Nederlandse jongeren zijn de kampen levensveranderend. Mathijs vertelt: “Mijn horizon is verruimd door de Gave-kampen. Je moet met vluchtelingen praten om erachter te komen wat er is. Mijn geloof is altijd de basis van mijn leven geweest. Maar als je in aanraking komt met andere culturen, ontdek je pas wat het geloof kan betekenen.”

Aanmelden en meer informatie
Gave volgt voor de kampen de coronarichtlijnen die vanuit het RIVM worden voorgeschreven. De kampen zijn in augustus op een kamplocatie in Lunteren. Er zijn kampen voor 13 t/m 15 jaar, 16 t/m 17 jaar en 18 t/m 23 jaar. Er is bij verschillende kampen nog plaats voor extra deelnemers. Meer informatie: www.gave.nl/kampen.

Over Stichting Gave
Stichting Gave is een interkerkelijke organisatie voor het werk onder vluchtelingen en asielzoekers in Nederland. Gave verlangt ernaar dat de vluchteling die naar ons land komt, wordt gezien en geliefd. Gave maakt kerken en christenen bewust van de bijbelse roeping om vluchtelingen gastvrij te ontvangen. Gave inspireert, traint en ondersteunt vrijwilligers om lokaal contacten op te bouwen met vluchtelingen en hen Gods liefde te laten zien. De kinder- en jongerenkampen ondersteunen het lokale werk wat onder vluchtelingen wordt gedaan.

Datum: 29 juni 2021
Auteur: Stichting Gave - Barbera de Mol-de Graaf
Foto: Stichting Gave
Website: http://www.gave.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: