MENU
Maria Tuinier: Ahoy en welkom op de Africa Mercy

Maria Tuinier: Ahoy en welkom op de Africa Mercy

02 jul

‘Welkom op de Africa Mercy!’ Ik ben Maria Tuinier, ik werk op de Africa Mercy en als gastvrouw ontvang ik nieuwe vrijwilligers aan boord. Ik maak de cabins in orde en zorg voor mensen die na aankomst in quarantaine gaan. In mijn vrije tijd beman ik het winkeltje en ook draai ik wel eens een nachtdienst bij de receptie.

Vanuit je hart iets voor iets de ander mogen betekenen, dáár gaat het om. Dat is niet een een baan van 8 tot 5, maar een roeping. In 2008 stapte ik voor het eerst aan boord en dit jaar ben ik hier voor de negende keer werkzaam. Inmiddels word ik op het schip zelfs ‘mother Mary’ genoemd door andere vrijwilligers.

Gefocust op het doel
In deze periode dat de Africa Mercy in droogdok ligt, beweegt de bemanning zich rond op een schip dat op de kant ligt. Desondanks is er nog zat werk te doen. Ik voel me juist in deze tijd sterk geroepen om te dienen aan boord. Ook al is alles momenteel anders, de missie van Mercy Ships blijft!

Op de Africa Mercy zorgen we nu voor het onderhoud van het schip, zodat we straks weer mensen kunnen voorzien van medische zorg. Voor mij is het ontzettend belangrijk om nú aan boord te zijn. Om samen met alle Mercy Shippers hier doorheen te kunnen gaan en om samen de blik gefocust te houden op ons uiteindelijke doel. De mensen in Afrika, daar richten we ons op, daar doen we het voor.

Uit de comfortzone
Op de vraag wat de vrijwilligers aan boord nodig hebben van de achterban in Nederland, zegt Maria: ‘We hebben de steun uit Nederland heel hard nodig om ons doel voor ogen te blijven houden. Het is geen makkelijke tijd voor vrijwilligers, zeker niet nu het schip in droogdok ligt, en we voor langere tijd geen basisvoorzieningen als gezond stromend water en airco hebben. Soms hebben we ook geen elektriciteit.

Gebed is heel belangrijk, en steun Mercy Ships ook financieel zodat ons werk – in Afrika en op het schip – door kan blijven gaan. En tegen iedereen die overweegt om zich als vrijwilliger aan te melden, zou ik willen zeggen: denk er eens serieus over na, zou het niet zo kunnen zijn dat er een taak op je wacht bij Mercy Ships? Ik daag iedereen uit om uit de comfortzone te stappen!’

Ten slotte deelt Maria nog een aantal gebedspunten:
- Doe voorbede voor de leiders van Mercy Ships, vraag of God hen wijsheid geeft en inzicht om de juiste beslissingen te kunnen nemen.
- Bid voor de mensen in Afrika, in de landen die op ons wachten. Bid dat deze mensen kracht mogen ontvangen om te wachten op medische zorg.
- Bid voor de juiste mensen op het juiste moment op het schip. Voor deze onderhoudsperiode zoeken we nog veel mensen, vraag God of Hij de juiste mensen wil sturen. Misschien bent u of ben jij het wel?

Lees het hele interview met Maria Tuinier op de website van Mercy Ships via de link hieronder.

Datum: 2 juli 2021
Auteur: Mercy Ships
Foto: Mercy Ships
Website: http://www.mercyShips.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: