MENU
U bent de God Die naar mij omziet

U bent de God Die naar mij omziet

18 jul

Ken jij Hagar? Hagar was het dienstmeisje van Abrahams vrouw Sara. Haar verhaal lees je in Genesis 16. Hagar moest draagmoeder worden, omdat Sara geen eigen kind had gekregen hoewel God haar een groot nageslacht had beloofd. Daarom zei Sara dat ze God een beetje moest helpen en besloot ze dat haar dienstmeisje de moeder moest worden van 'haar' kind. Hagar werd uiteraard niet gevraagd, maar moest zich onderwerpen...

Hagar werd zwanger en voelde zich er goed bij - te goed volgens Sara. En daarom begon Sara Hagar te vernederen. Er is een gezegde in Duitsland dat zegt: 'Jaloezie is een passie die met ijver zoekt wat lijden veroorzaakt'. Overigens bleef Abraham, de heer des huizes, buiten de hele zaak, al ging het ook om zijn kind!

Verlaten door God en mensen
Het overkomt ons ook wel eens! We komen in een situatie die ons bijna overweldigd! De mensen van wie we eigenlijk hulp verwachten zijn ineens verdwenen en onze God lijkt ook bezig te zijn met belangrijkere dingen dan reageren op onze problemen en behoeften. We voelen ons verlaten door God en mensen. Ons probleem wordt te groot en beheerst heel ons denken en handelen. We gaan op zoek naar een uitweg...

Hagar vlucht voor Sara de woestijn in - en ontmoet daar God. En God moedigt haar niet aan om te vluchten, maar stuurt haar terug! Maar niet zonder haar een grote belofte te geven. En Hagar gehoorzaamt en gaat terug - maar niet zonder eerst dit prachtige getuigenis te geven!

Hagar: U bent de God Die naar mij omziet!
Genesis 16:13

Misschien zit jij ook in een uitdagende tijd, misschien ervaar je ook dat je neergedrukt wordt door omstandigheden en angsten - onze God is een God Die jou ziet! Hij zal je niet teleurstellen, wat Satan je ook probeert wijs te maken. Dit vers heeft mij enorm geholpen in moeilijke tijden!

Lars Kruger
Lars Krüger
Lars woont samen met zijn vrouw in Duitsland en is groot liefhebber van de natuur. Hij is actief in de plaatselijke evangelische gemeente. Regelmatig is Lars met zijn fotocamera te vinden in de natuurgebieden rond zijn woonplaats. Voor christelijknieuws.nl schrijft hij over zijn belevenissen en eigen ervaringen en maakt hij mooie parallellen met gedachten uit de Bijbel. Vertaling artikel: redactie christelijknieuws.

Datum: 18 juli 2021
Auteur: Lars Kruger
Foto: © Lars Kruger

Dit artikel delen:

Meer nieuws: