MENU
Emke en de man met de hond

Emke en de man met de hond

11 jul

Al fietsend vraag ik de Heer of Hij misschien iets aan mijn grote aversie tegen honden wil doen, aangezien er vele gesprekspartners bij voorbaat afvallen vanwege de grote viervoeter naast hen. Dan zie ik, in het centrum van Boskoop, een man die letterlijk voortgetrokken wordt door zijn hond.

Het beest kreeg vorige week een speeltje in de nieuwe dierenwinkel, en heeft nu maar één missie: zo snel mogelijk nog een speeltje halen. Hij heeft in elk geval totaal geen interesse in mij!

Terwijl zijn baasje zowat achterover aan het
touw hangt om stil te kunnen blijven staan,
praten we met elkaar.


Terwijl zijn baasje zowat achterover aan het touw hangt om stil te kunnen blijven staan, praten we met elkaar. Hij wijst naar boven. ‘Hij daar boven, ja ik weet dat Hij mij waardevol vindt.’ ‘Wat heb je met Hem?’ ‘Nou, ik ga niet naar de kerk en zo. Maar ik geloof wel dat God van ons houdt.’

‘Hoe heeft Hij die liefde voor jou laten zien?’, vraag ik hem. Hij is inmiddels 15 centimeter opgeschoven zonder zich te bewegen en ligt nu bijna plat achterover. ‘Ik wil wel met je praten, maar ik vrees dat ik achter hem aan moet. Hij is niet te houden’, excuseert hij zich.

Ik stap af, en klap mijn bak open. ‘Ik heb een klein plaatje voor je, dan kun je gauw doorlopen’, zeg ik, en ik geef hem het kleine kaartje van ‘It’s finished’. De man kijkt ernaar en veert op, want de hond gaat zowaar spontaan even liggen. ‘Ja, ik zag er laatst nog een film van, iets met een Romein, en mensen die Hem volgden, en… ach ik weet het niet goed meer. Maar Jezus stierf aan een kruis ja.’

‘Waarom stierf Hij daar?’
‘Ja, voor de zonden van de mensen. Toch?’


‘Waarom stierf Hij daar?’ ‘Ja, voor de zonden van de mensen. Toch?’ ‘Dat is nogal algemeen. Mag ik het persoonlijk maken? Hij hing daar in jouw en mijn plaats. Omdat jij en ik verkeerde dingen hebben gedaan. Door je zonden te belijden en Jezus te vertrouwen, vergeeft God je en geeft Hij je eeuwig leven.’ Hij luistert, en bergt het kaartje zorgvuldig op. ‘Wat mooi, dankjewel.’

Dan herinnert de hond zich zijn speeltje en zodra het baasje toegeeft aan zijn hond is hij binnen een paar tellen uit het zicht verdwenen terwijl hij mij over zijn schouder een nog een fijne dag toeroept.

Emke de Jager-Kramer
Emke de Jager-Kramer is getrouwd met Richard, ze wonen in Alphen aan den Rijn en hebben drie kinderen. Emke en Richard zijn al jaren samen fulltime bezig met de Bijbelstand, een evangelisatieproject waarbij ze op tal van consumentenbeurzen aanwezig zijn met een informatieve stand over het christelijk geloof. Richard is actief achter de schermen, hij is verantwoordelijk voor de opbouw en logistiek, Emke vind je normaal gesproken in de stand op de beursvloer in gesprek met bezoekers. Maar door de coronacrisis is alles stopgezet. Via deze serie artikelen op christelijknieuws.nl krijgen we een inkijkje in het bijzondere werk dat ze voor de Heere mogen doen.

Datum: 11 juli 2021
Auteur: Emke de Jager
Foto: Bijbelstand
Website: http://www.bijbelstand.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: