CHE breidt post-hbo Leefstijlcoach uit

Deze week tekenden de Christelijke Hogeschool Ede en GGD Noord- en Oost-Gelderland een samenwerkingsovereenkomst. SLIMMER is een gecombineerde leefstijl interventie van de GGD en heeft als hoofddoel het duurzaam verbeteren van de leefstijl van volwassenen met overgewicht.

Door deze samenwerking worden cursisten van de post-hbo opleiding Leefstijlcoach van de CHE opgeleid als geaccrediteerd leefstijlcoach en ontvangen zij een licentie om te werken met de gecombineerde leefstijlinterventie SLIMMER. Hiermee kunnen ze het SLIMMER programma aanbieden aan cliënten die willen werken aan een gezonde leefstijl. Deze licentie is twee jaar geldig.

Aandacht voor leefstijl

Aandacht voor leefstijl is actueler dan ooit. De afgelopen periode waarin corona en alle bijbehorende maatregelen een grote rol speelde in ons dagelijks leven, zijn mensen zich bewuster van de invloed van leefstijl op hun gezondheid. SLIMMER is een gecombineerde leefstijlinterventie voor volwassenen met overgewicht en een verhoogd gezondheidsrisico. Tijdens een programma van twee jaar worden deelnemers begeleid in het verbeteren van hun leefstijl.

Versterken van kenniscirculatie

De samenwerking tussen de CHE en GGD Noord- en Oost Gelderland is tot stand gekomen vanuit het kennisnetwerk van het lectoraat Zorg voor voeding en gezondheid. Deze samenwerking versterkt de kenniscirculatie omtrent de verschillende thema’s rondom leefstijl en borgt – over en weer- een krachtenbundeling van kwaliteit en inhoud rondom het bevorderen van positieve gezondheid. Dit alles met als doel cursisten optimaal toe te rusten voor hun werk als hbo leefstijlcoach, ten dienste van de cliënt. Josien ter Beek, Projectleider SLIMMER Programma: “Wij kijken uit naar de wederzijdse uitwisseling en kennisdeling. Dit zal het programma zelf en de uitvoering door de nieuwe leefstijlcoaches versterken.”

CHE
CHE
09-07-2021
Onderwijs
https://www.che.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies