MENU
ChristenUnie staat voor vrije keuze bij vaccinatie en stelt vragen over Leaseplan

ChristenUnie staat voor vrije keuze bij vaccinatie en stelt vragen over Leaseplan

30 aug

De ChristenUnie staat voor vrije keuze bij vaccinatie en stelt vragen bij het voornemen van Leaseplan. Dit berichtte vanmorgen dat alleen volledig gevaccineerden toegang krijgen tot kantoor. ChristenUnie-Kamerlid Mirjam Bikker vindt dat in strijd met de grondrechten en maakt zich zorgen over deze vaccinatiedrang. Daarom stelt ze schriftelijke vragen aan de ministers Hugo de Jonge (VWS) en Kajsa Ollongren (Grondrechten).

Mirjam Bikker (ChristenUnie): “Het besluit over vaccinatie moeten mensen in alle vrijheid kunnen nemen, dat is een groot goed. De vaccins helpen enorm tegen ziekenhuis- en IC-opname. Dat blijkt uit alle cijfers. Maar vaccinatie moet altijd een vrije keuze zijn, zonder dwang of drang. Met het bericht dat bedrijven alleen gevaccineerden welkom heten op kantoor komt die keuzevrijheid in het geding en dat vind ik heel zorgelijk. Nederland heeft een vanouds een hoge vaccinatiegraad en bereidheid. Niet door dwang en drang, maar juist door mensen te informeren en ze een eigen afweging te laten maken. Dit soort acties van bedrijven draagt daar niet aan bij en kan slechte invloed hebben op het draagvlak voor vaccinatie en de vaccinatiebereidheid.”

Vragen van het lid Bikker (ChristenUnie) aan de ministers van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties over het bericht ‘Leaseplan: alleen volledig gevaccineerden weer welkom op kantoor’ zijn te lezen op de website van de ChristenUnie.

Datum: 30 augustus 2021
Auteur: ChristenUnie - Anne-Saar Kunz
Foto: Anne Paul Roukema
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: