MENU
Maak je geen zorgen over morgen

Maak je geen zorgen over morgen

26 sep

In de huidige situatie, waarin de corona-pandemie ons hele leven raakt, worden er steeds meer stemmen gehoord onder ons christenen die niet alleen duidelijke kritiek hebben op de strijd tegen de pandemie, maar ook klagen over het verlies van burgerlijke vrijheid wereldwijd - angst voor een economische reset, angst voor maskers of tests, omdat ze bang zijn om onderweg besmet te raken met andere ergere ziekten, enz.

Ik vind het beangstigend hoe de berichten op de sociale media, vooral die van christenen, steeds weer worden voorzien van nieuwe horrorberichten. Het gaat zelfs zo ver dat het suggereert dat degenen die gevaccineerd worden het merkteken van de Antichrist kunnen krijgen met de vaccinatie. Helaas zijn er ook predikers (althans hier in Duitsland) waar sommige preken ontaarden in een politieke strijdtoespraak in plaats van het goede nieuws!

Is het God uit de hand gelopen?
En niet dat ik verkeerd wordt begrepen: ik probeer niet om "goed" of "fout" te definiëren over dit onderwerp! Maar het spijt me heel erg hoeveel energie wij christenen verspillen aan deze discussies. Zijn we bang dat het onze God uit de hand is gelopen? Verliezen we het vertrouwen dat HIJ, onze God, in onze tijd niet zijn wijze plan voor ons mensen nastreeft?

Verbazingwekkend
Een christelijk tijdschrift uit Zwitserland kondigt voor het volgende nummer een artikel aan dat handelt over 'beperkingen op de vrijheid van meningsuiting, toenemende staatscontrole, toenemende raciale conflicten en vijandigheid jegens het christendom'.

Waarom is dit verbazingwekkend? In Johannes 15:20 zei Jezus duidelijk: 'Als ze mij hebben vervolgd, zullen ze ook u vervolgen.' En in zijn 2e brief aan Timoteüs in hoofdstuk 3 vanaf vers 1 schrijft Paulus over hoe mensen 'het deden in de laatste dagen' en een beetje verder ook dat 'zij die godvruchtig willen leven, vervolgd zullen worden'.

Gods plan gaat door
Ik ben blij dat ik vanwege mijn geloof geen problemen of vervolgingen hoef te ervaren, ik hou van en waardeer mijn rust, mijn vrijheid en mijn burgerrechten - maar het is niet ons recht om zo te leven, het is een uitdrukking van de genade en barmhartigheid van God! En als de tijden duidelijk veranderen, dan onttrekt God ons zijn genade en barmhartigheid niet, maar loopt zijn plan voor de wereld regelrecht naar zijn voltooiing! Jezus komt weer!

Dus ik vraag je nogmaals om de passage uit Mattheüs 6: 25-34 aandachtig te lezen! Ik zou de verzen 33 + 34 speciaal voor vandaag willen benadrukken:

Zoek eerst het koninkrijk van God en zijn gerechtigheid! En dit alles (= wat we nodig hebben voor het leven) wordt aan jou gegeven. Dus maak je geen zorgen over morgen! Want morgen zorgt voor zichzelf. Elke dag heeft genoeg van zijn kwaad (= of ook ontbering of moeilijkheid).

Gods Woord blijft
We leven in een tijd waarin er geen absolute waarheid meer lijkt te zijn. Maar Gods Woord is en blijft precies dat: absolute, onveranderlijke waarheid waarop we volledig kunnen vertrouwen! De laatste woorden van Jezus op deze aarde waren: "Zie, Ik ben elke dag bij je tot het einde der tijden."

Lars Kruger
Lars Krüger
Lars woont samen met zijn vrouw in Duitsland en is groot liefhebber van de natuur. Hij is actief in de plaatselijke evangelische gemeente. Regelmatig is Lars met zijn fotocamera te vinden in de natuurgebieden rond zijn woonplaats. Voor christelijknieuws.nl schrijft hij over zijn belevenissen en eigen ervaringen en maakt hij mooie parallellen met gedachten uit de Bijbel. Vertaling artikel: redactie christelijknieuws.

Datum: 26 september 2021
Auteur: Lars Kruger
Foto: © Lars Kruger
Website: http://www.christelijknieuws.nl/larskruger

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

16 januari 2022 Het spreken van God
9 januari 2022 Licht of donker
9 januari 2022 Luistert dan
7 januari 2022 Dan kan je aan me denken
5 januari 2022 Gedachten over de jaarwisseling

Meer nieuws: