MENU
Twintig teams uit hele land doen mee aan kerkelijk zaalvoetbaltoernooi

Twintig teams uit hele land doen mee aan kerkelijk zaalvoetbaltoernooi

14 sep

Op zaterdagavond 18 september vindt in Rijswijk de tweede editie van de ‘Kerken Cup’ plaats. Een zaalvoetbaltoernooi voor en door kerken, dit jaar georganiseerd door de Leeuwendaalkerk in Rijswijk, die de in 2019 veroverde titel op eigen grondgebied verdedigt. Aan het toernooi doen kerken uit het hele land mee: van de PKN uit Delfgauw tot de Baptisten uit Leiden en van de Hersteld Hervormde Gemeente uit Sprang-Capelle tot de Vrijgemaakte kerk uit Zwolle.

“Het doel is om de verbinding tussen kerken op een laagdrempelige manier te stimuleren,” zegt mede-organisator Johannes de Vries. “Onze ervaring is dat zaalvoetbal in veel kerken populair is. Dat middel zetten we in om van deze ontmoeting tussen kerken een succes te maken.”

In 2019 werd de Kerken Cup voor het eerst georganiseerd, ook al in Rijswijk, met de bedoeling dat jaarlijks te doen. “Door corona hebben we één jaar moeten overslaan, maar het enthousiasme van toen is er nog steeds. De eerste Kerken Cup was al een groot succes, met twaalf deelnemende teams. In eerste instantie was voor dit jaar rekening gehouden met maximaal zestien teams. Vanwege grote belangstelling is het toernooi uitgebreid naar twintig teams, waarna de inschrijving werd gesloten. Met nog meer teams zouden de wachttijden tussen de wedstrijden te lang worden."

De tweede editie van de Kerken Cup start op 18 september om 16:45 uur, duurt tot uiterlijk 23:00 uur en wordt gehouden in Rijswijk. Meer informatie, speelschema’s en actuele standen vindt u nu en gedurende de dag van het toernooi via leeuwendaalkerk.nl/kerkencup. De aanwezigheid van publiek is vanwege corona-maatregelen dit jaar helaas niet toegestaan.

Datum: 14 september 2021
Auteur: Johannes de Vries
Foto: © Toff-fotografie Tobias Huizing
Website: http://www.leeuwendaalkerk.nl/kerkencup

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

21 september 2021 Hersteld Hervormde Gemeente Sprang Capelle wint Kerken Cup 2021

Meer nieuws:

Geven
15 jul

Geven meer