MENU
Jarin van der Zande en Peter van de Weerd over de coronapersconferentie

Jarin van der Zande en Peter van de Weerd over de coronapersconferentie

16 sep

De 1,5 meter afstand wordt vervangen door een coronatoegangsbewijs. Wat betekent dit voor kerken? Politiek commentator Jarin van der Zande en Basis-voorganger Peter van de Weerd reageren op de persconferentie van Minister-president Rutte en zorgminister Hugo de Jonge.

Van de Weerd vindt het een spannende ontwikkeling dat tijdens de persconferentie bij herhaling door Hugo de Jonge de groep van de 1,8 miljoen niet gevaccineerden werd aangewezen als het grote probleem: 'die mensen willen niet, daarom moet de rest lijden...' Het is in de geschiedenis niet altijd zonder risico geweest om een bepaalde groep van de samenleving te framen, aldus Peter van de Weerd die zich hier grote zorgen over maakt.
Is dit misschien de boodschap die door de regering intern afgesproken is, namelijk: 'we moeten die 1,8 miljoen bewegen om zich te laten vaccineren?'
Jarin van der Zande: 'Ze spreken dit niet hardop uit, maar dit lijkt er wel achter te zitten. De drempel wordt hoger gemaakt om nog mee te doen met gewone activiteiten in de samenleving. Daarom besluiten mensen op basis van deze berichtgeving om zich dan toch maar te laten vaccineren omdat ze geen zin meer hebben om bij iedere activiteit een negatieve test te gaan halen.'

Verruiming of verzwaring?
De maatregelen worden gepresenteerd als een verruiming maar voor een deel van de samenleving is dit juist een verzwaring. Voorheen kon je in een horecagelegenheid gewoon een kopje koffie gaan drinken, straks heb je zelfs daarvoor een coronatoegangsbewijs nodig.
Het kabinet heeft de keuze gemaakt dat de vrijheid van de groep die zich niet wil laten vaccineren geen belemmering meer mag zijn voor de meerderheid van 85% die dat wel heeft gedaan en die weer een normaal leven wil hebben.

Datum: 16 september 2021
Auteur: Family7
Foto: Videostill - Family7
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: