MENU
Hersteld Hervormde Gemeente Sprang Capelle wint Kerken Cup 2021

Hersteld Hervormde Gemeente Sprang Capelle wint Kerken Cup 2021

21 sep

De tweede editie van de ‘Kerken Cup’ in Rijswijk is gewonnen door de Hersteld Hervormde Gemeente uit Sprang Capelle. In de finale versloegen zij de (Gereformeerd vrijgemaakte) Franse Kerk uit Voorburg met 2-0. In totaal deden 20 teams mee aan de Kerken Cup.

De twintig teams speelden hun wedstrijden in vier poules van vijf teams. Per poule stroomden de nummers 1 en 2 door naar het winnaarstoernooi, de nummers 3 en 4 naar het verliezerstoernooi en de nummers 5 naar de troostwedstrijden.

Van de organiserende Nederlands Gereformeerde Leeuwendaalkerk uit Rijswijk kwalificeerden twee teams zich voor het winnaarstoernooi en één voor het verliezerstoernooi. De finale van het verliezerstoernooi ging voor het team van de Leeuwendaalkerk verloren tegen de Gereformeerd vrijgemaakte Immanuëlkerk uit Delft.

De organisatie kijkt terug op een sportief, gezellig en samenbindend toernooi. “De sfeer was uitstekend, je merkt dat het contact tussen de verschillende kerken-teams rond het voetbalveld als vanzelf ontstaat,” stelt Stephan Schep, medeorganisator van de Kerken Cup. “Ik ben daarnaast echt onder de indruk van de sportiviteit en kwaliteit van de teams. De meeste wedstrijden waren ook écht spannende wedstrijden, er werd fanatiek gevoetbald, maar vriendschappelijk en met groot wederzijds respect. Met verschillende kerken uit het hele land – van Zwolle tot Leiden en Middelharnis tot Utrecht – was de Kerken Cup 2021 bovendien een écht interkerkelijk voetbaltoernooi.”

De teams kwamen uit voor onder meer de verschillende gereformeerde kerken, hersteld hervormde kerken, PKN-gemeenten en diverse evangelische en baptisten gemeenten.

Op de foto het winnende team Hersteld Hervormde Gemeente Sprang Capelle.

Datum: 21 september 2021
Auteur: Johannes de Vries
Foto: Kerkencup
Website: http://www.leeuwendaalkerk.nl/kerkencup

Dit artikel delen:

Meer nieuws: