MENU
Keuzegids 2022: CHE voor 15e keer beste hogeschool

Keuzegids 2022: CHE voor 15e keer beste hogeschool

11 okt

De Keuzegids hbo roept de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) dit jaar opnieuw uit tot beste (middelgrote) hogeschool van Nederland. De CHE eindigt daarmee voor de 15e keer op de nummer één positie in de lijst van Nederlandse hogescholen. De totaalscore steeg van 75,5 naar 77 punten.

De CHE scoort daarmee ook hoger dan alle grote hogescholen. De studies Bedrijfskunde, HRM, Communicatie, Social Work en Verpleegkunde behalen een score (ruim) boven de 75 punten en mogen zich daarmee ‘Topopleiding’ noemen.

CHE gebouw met zegel 'Beste middelgrote hogeschool' keuzegids 2022
CHE-studenten zijn tevreden over hun docenten en de faciliteiten op de hogeschool. Ook de inhoud van de opleiding, toetsing en loopbaanvoorbereiding scoren goed. Bovenal zijn ze tevreden over de sfeer op de hogeschool. “Dat de waardering van onze opleidingen ondanks de lockdowns tijdens de coronapandemie is gestegen, is een uitzonderlijke prestatie”, aldus Jan Hol, voorzitter van het College van Bestuur. “Uit deze resultaten spreekt grote waardering voor onze docenten en andere medewerkers. Dit is een warm compliment voor hen. In het achterliggende jaar hebben zij samen met onze studenten het unieke studieklimaat op onze hogeschool weten te behouden.” Studenten zien ook nog ruimte voor verbetering. Flexibilisering en internationale aspecten krijgen een voldoende, maar kunnen nog beter. De CHE investeert komende jaren dan ook in onder andere flexibelere studieprogramma’s, betere aansluiting voor mbo-studenten en wil studenten nog meer in de beroepspraktijk laten leren.

HBO-ICT
De bacheloropleiding HBO-ICT bestaat drie jaar op de CHE en is dit jaar voor het eerst beoordeeld in de Keuzegids. De studie komt met 74 punten direct binnen op nummer twee onder de HBO-ICT-opleidingen in Nederland. De ICT-studenten zijn tevreden over onder meer de studie-inhoud en hun docenten. Verder zijn ook zij bijzonder positief over de sfeer bij hun opleiding.

Volle collegebanken
Met ingang van het collegejaar 2021/2022 zijn de CHE-locaties in Ede en Dordrecht weer volledig open en kunnen studenten hun colleges weer fysiek volgen. Na het piekjaar 2020 loopt de instroom van nieuwe studenten in het hbo dit jaar landelijk terug. Ook de CHE ziet de instroom iets krimpen. Wel groeit de CHE in 2021 naar bijna 5200 studenten, verdeeld over Ad-, bachelor- en masteropleidingen in voltijd en deeltijd.

Beoordeelde opleidingen
De Keuzegids hbo beoordeelt alle Nederlandse bachelor- en Associate degree-opleidingen (voltijd en deeltijd) op basis van data van Vereniging Hogescholen, Researchcentrum voor Onderwijs en Arbeidsmarkt, NVAO en de resultaten uit de Nationale Studenten Enquête (NSE).

Studiekiezers kunnen dit jaar zowel on- als offline kennismaken met de CHE. Woensdag 17 november houdt de CHE weer een Open Avond voor alle voltijdopleidingen in Ede.

Meer informatie : www.keuzegids.nl

Datum: 11 oktober 2021
Auteur: CHE
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.che.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws:

Mijn God
10 jul

Mijn God meer