MENU
Global Mercy in februari 2022 naar Rotterdam

Global Mercy in februari 2022 naar Rotterdam

15 okt

De Global Mercy, het nieuwste ziekenhuisschip van medische hulporganisatie Mercy Ships, brengt van 26 februari tot 14 maart 2022 een bezoek aan Rotterdam. Het grootste ziekenhuisschip ter wereld wordt in deze 14 dagen officieel publiekelijk gepresenteerd. Mercy Ships hoopt hiermee zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met hun missie.

De Global Mercy zal een feestelijke ontvangst krijgen in de haven van Rotterdam. De eerste dagen is het schip te bewonderen bij de Cruise Terminal, vlak naast de Erasmusbrug. Daarna wordt het verplaatst naar een andere kade in de buurt van de Erasmusbrug, waar het voor de rest van de periode zal liggen. Relaties van over de hele wereld krijgen de mogelijkheid het schip van buiten én binnen te bewonderen door deel te nemen aan de rondleidingen.

Unieke kans
‘Wat een zegen dat we ons prachtige schip de Global Mercy in onze havenstad Rotterdam mogen verwelkomen,’ zegt Martijn Provily, directeur van Mercy Ships Holland. ‘Het is voor ons een unieke kans om zoveel mogelijk Nederlanders onze missie van dichtbij te laten zien. We bereiden ons voor om duizenden mensen te ontvangen op en rond het schip.'

Het definitieve programma rondom het 14-daagse bezoek van de Global Mercy aan Rotterdam zal in een later stadium bekendgemaakt worden. Geïnteresseerden zijn op 26 februari van harte uitgenodigd om de Global Mercy vanaf de kade te verwelkomen in Rotterdam.

Daarnaast kan iedereen in Nederland kennismaken met het werk van Mercy Ships door het volgen van een rondleiding op het schip. Mercy Ships bereidt diverse activiteiten voor die bijvoorbeeld scholen, kerken, medische en maritieme professionals de mogelijkheid bieden om aandacht te besteden aan het werk dat Mercy Ships doet in Afrika. Donateurs, zakelijke sponsors en geïnteresseerden in vrijwilligerswerk bij Mercy Ships kunnen met eigen ogen zien waar ze hun tijd, geld of goederen aan schenken.

Naar Afrika
Na het bezoek aan Rotterdam vertrekt de Global Mercy naar Dakar, de hoofdstad van Senegal. Daar zal het schip voor het eerst ingezet worden waar het voor bedoeld is: het verlenen van medische zorg aan honderdduizenden mensen die dit dringend nodig hebben.

Naast het bieden van operaties en medische behandelingen, richt Mercy Ships zich meer en meer op het trainen van medische professionals in Afrika. Op deze manier wordt de gezondheidszorg in Afrika structureel verbeterd. De uitrusting van de Global Mercy - met ultramoderne trainingsruimten, een simulatielaboratorium met virtual en augmented reality (AR) en een simulatieruimte waarmee lokale omstandigheden en beperkingen gesimuleerd kunnen worden – sluit naadloos aan bij deze ontwikkeling.

De Global Mercy zal zich aansluiten bij het huidige ziekenhuisschip de Africa Mercy, waardoor de impact van vrijwilligers en diensten van Mercy Ships meer dan verdubbelt.

Meer over Mercy Ships
Mercy Ships is een internationale medische hulporganisatie die sinds 1978 kansarme mensen - ongeacht leeftijd, ras, geslacht of religie - in de allerarmste ontwikkelingslanden voorziet van gratis medische zorg en ontwikkelingsprojecten. Dit doet Mercy Ships met behulp van de Africa Mercy, ’s werelds grootste particuliere ziekenhuisschip. De bouw van een nieuw ziekenhuisschip, dat samen met het huidige in Afrika gaat dienen, is op dit moment in de afrondende fase.

Onze schepen worden bemand door vrijwilligers uit meer dan 60 landen, met een gemiddelde van meer dan 1200 vrijwilligers per jaar. Professionals zoals chirurgen, tandartsen, verpleegkundigen, trainers in de gezondheidszorg zetten zich belangeloos in voor operaties ter correctie van een groot aantal aandoeningen bij kinderen en volwassenen. Aan wal wordt tandheelkundige hulp gegeven, gecombineerd met training en onderwijs in gezondheidszorg en landbouw. Deze werkwijze zorgt ervoor dat de impact doorgaat, lang nadat de Africa Mercy is weggevaren.

Naast de medici werken aan boord ook leraren, koks, zeelieden, ingenieurs en landbouwkundigen, zonder één cent te ontvangen, mee aan het grote doel: medische zorg verlenen aan de allerarmsten. Mensen die afgeschreven zijn een nieuw gezicht, een identiteit en een nieuw leven geven. Met 16 nationale kantoren en een Afrika-bureau probeert Mercy Ships levens van individuen te veranderen en landen één voor één te dienen.

Datum: 15 oktober 2021
Auteur: Mercy Ships Holland - Alinda Lenting
Foto: Mercy Ships
Website: http://www.mercyships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: