MENU
15 dagen gebed voor de hindoe-wereld

15 dagen gebed voor de hindoe-wereld

18 okt

Bid samen met christenen wereldwijd voor onze 1,1 miljard naasten - 15 dagen gebed voor de hindoe wereld gaat dit jaar voor de derde keer van start in Nederland. De jaarlijkse internationale gebedscampagne wil de kerk wereldwijd verenigen in gebed voor hindoe-naasten. Door middel van een gebedsboekje leren christenen over het hindoeďsme en krijgen ze vanuit bijbels perspectief richtlijnen over hoe je kunt bidden voor hindoes. De campagne loopt van 24 oktober tot en met 7 november. In deze periode valt Diwali, het grootste hindoe-festival.

Het internationale coordinatieteam achter de campagne: “Het thema ‘familie’ was al gekozen voordat de tweede coronagolf India teisterde, het land waar 95% van de hindoes wonen. India heeft meer van de verschrikkelijke gevolgen van die ramp moeten doorstaan dan de meeste andere landen. Alle Indiase families kampen met verlies, van dierbaren, van gezondheid, van kansen en van inkomen. Dit verlies zal nog decennia gevoeld worden en dit proef je terwijl je de gebedsgids gebruikt. Dat betekent niet dat andere landen en gebieden niet aan bod komen. Dit jaar is er ook aandacht voor hindoes in Pakistan, Canada, Mauritius, Guyana en op Bali.”

De Nederlandse editie van de campagne is een initiatief van het India Adoptie Plan en Jeugd met een Opdracht. Het Nederlandse team: “In onze bediening ondersteunen we lokale zendingswerkers in Zuid-Azië. Velen van hen werken met de allerarmsten, waaronder veel hindoes. Er zijn meer dan 1,1 miljard hindoe-naasten waarvan de meesten geen reële kans hebben om het evangelie te horen (bron: joshuaproject.net). Wij bieden het gebedsboekje daarom in het Nederlands aan als een hulpmiddel om gericht en strategisch te bidden, ook voor meer werkers.“

Het India Adoptie Plan is een Nederlandse stichting die zo’n 1400 lokale zendingswerkers en 75 bedieningen ondersteunt in India, Nepal en Bangladesh. Jeugd met een Opdracht biedt het netwerk waarbinnen samengewerkt wordt.

Jeugd met een Opdracht is een internationale en interkerkelijke zendingsorganisatie die zich verenigt in het doel God kennen en Hem bekend maken. JmeO heeft in Nederland ruim 200 fulltime vrijwilligers aan het werk op meer dan 10 locaties op het gebied van training, evangelisatie en hulpverlening.

Voor meer informatie en de gratis gebedsgids: www.15dagen.nl

Datum: 18 oktober 2021
Auteur: Jeugd met een Opdracht
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.15dagen.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: