MENU
Mijn God is altijd groter

Mijn God is altijd groter

07 nov

Column - Mijn vrouw en ik zijn graag aan de kust. Het is voor ons niet zo belangrijk of we ons aan een van de Duitse kusten bevinden, of in Nederland of waar dan ook in Scandinavië. We zijn gefascineerd door de ongelooflijke uitgestrektheid, we genieten van het geluid van de golven en laten de wind door onze haren waaien. En we kijken uit naar het wolkenspel! Wat zou de lucht zijn zonder wolken? Wolken maken de lucht interessant - en ze onderstrepen ook, als het niet helemaal grijs en bewolkt is, de breedte en hoogte ervan!

Bovenstaande foto is een paar jaar geleden gemaakt op Schiermonnikoog! We hebben echt genoten van de dag op het eiland en we hebben genoten van het prachtige landschap, de oude vissershuisjes en de oude schepen in de haven! En opnieuw bewonderden we niet alleen de wolken daar, maar verwonderden we ons ook over de oneindigheid van de lucht.
Een paar jaar later, in een andere context, dacht ik na over hoe hoog de lucht eigenlijk zou kunnen zijn ...

Het dak van de wereld
De Himalaya's worden "het dak van de wereld" genoemd, veel bergbeklimmers zijn daar al naar de hoogste toppen geweest, maar geen van hen heeft ooit geklaagd dat ze hun hoofd tegen het plafond van de lucht stoten. Kort voordat ik deze regels schrijf, heeft SpaceEx 4 privé-mensen door de ruimte laten vliegen in een computergestuurde capsule - hoger dan een mens ooit heeft gevlogen - en deze vier mensen zijn niet eens in de buurt gekomen van het bereiken van het einde van de lucht!

Pslam 103
Waarom denk je dat ik dit zo gedetailleerd beschrijf? Omdat ik je een prachtig vers uit Psalm 103 wil laten zien:
"Want zo hoog de hemel is boven de aarde, zo is Zijn goedertierenheid machtig over wie Hem vrezen." (Psalm 103, 11)

Wanneer zijn we ons er werkelijk van bewust geworden hoe groot Gods barmhartigheid, het aanbod van Zijn genade, voor ons is? Hoeveel mensen vrezen omdat ze bang zijn dat hun zonde te groot zal zijn voor God om te vergeven? Of hoeveel christenen zijn bang omdat ze weer voor de zoveelste keer in zonde zijn gevallen en beven dat het een keer teveel kan zijn en dat God hen daarom Zijn genade weer zou ontnemen?

Beste lezer, als u met zulke gedachten bezig bent en misschien zelfs diep bedroefd, depressief en angstig bent - zelfs als uw zonde groter was dan de Himalaya, is Gods genade nog groter!

Terug naar God
Er is echter een zeer belangrijke voorwaarde die “slechts” één ding kost: overwinnen, bekering van zonde en wat Johannes schreef in zijn eerste brief in hoofdstuk 1, 9: “Als we onze zonden belijden, is hij (God) trouw en rechtvaardig. , dat hij ons onze zonden vergeeft en ons reinigt van elk onrecht."

Echte bekering en een eerlijke belijdenis van zonde bereiken altijd het Vaderhart van God, Hij is nog steeds bereid om te vergeven! En als je nog steeds sceptisch bent, probeer het dan gewoon! Samen met God kun je overwinnen!

Lars Kruger
Lars Krüger
Lars woont samen met zijn vrouw in Duitsland en is groot liefhebber van de natuur. Hij is actief in de plaatselijke evangelische gemeente. Regelmatig is Lars met zijn fotocamera te vinden in de natuurgebieden rond zijn woonplaats. Voor christelijknieuws.nl schrijft hij over zijn belevenissen en eigen ervaringen en maakt hij mooie parallellen met gedachten uit de Bijbel. Vertaling artikel: redactie christelijknieuws.

Datum: 7 november 2021
Auteur: Lars Kruger
Foto: © Lars Kruger
Website: http://www.christelijknieuws.nl/larskruger

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

16 januari 2022 Het spreken van God
9 januari 2022 Licht of donker
9 januari 2022 Luistert dan
7 januari 2022 Dan kan je aan me denken
5 januari 2022 Gedachten over de jaarwisseling

Meer nieuws: