MENU
Nieuw platform voor geloven en opvoeden

Nieuw platform voor geloven en opvoeden

27 okt

Veel ouders worstelen met de rol die geloof speelt in de opvoeding en vragen zich af: ‘doe ik het wel goed’ en ‘hoe geef ik het geloof door aan een volgende generatie?’. Hilde Sneep en Annasjouk Nijhof, initiatiefnemers van Xpeditie 3.6.0. en bekend van onder andere het Kinderplein van Opwekking, laten met Xpeditie 3.6.0. zien dat geloven en opvoeden hand in hand gaan.

Annasjouk: "Juist in de alledaagse dingen kun je als ouders het verschil maken in het leven van je kind. Met Xpeditie willen we op een nieuwe manier gezinnen helpen om te ontdekken wie ze zelf zijn, wie Jezus is en hoe ze met Hem kunnen leven".

Xpeditie 3.6.0. officieel van start na succesvolle pilot
Begin dit jaar is Xpeditie 3.6.0. gestart met een pilot en een grote zomeractie met 350 gezinnen. “We zagen direct groot enthousiasme bij jonge gezinnen. Veel ouders vinden geloofsopvoeding erg belangrijk, maar we zien ook, dat dit er toch best vaak bij inschiet in de drukte van elke dag. We hebben veel geleerd van de pilot en vooral gekeken hoe we opvoeding en geloof hand in hand kunnen laten gaan. Met een nieuwe en eigentijdse aanpak is Xpeditie de manier om op een leuke manier meer over het geloof te leren. We verlangen er naar dat ouders en kinderen een open en nieuwsgierige basishouding ontwikkelen, zodat ze met Jezus als middelpunt van hun leven, de wereld ingaan. Met Xpeditie 3.6.0. creëren we waardevolle herinneringen, die ze later in nieuwe situaties weer in kunnen zetten”, aldus Hilde.

“Xpeditie was voor ons gezin echt een nieuwe manier om met de Bijbel om te gaan. De leuke video was inspirerend om te zien en activeerde onze kinderen om mee te doen en zelf te onderzoeken hoe het zat. Onze dochter van 10 zei na afloop: “Mam, dit was zoveel leuker dan een saaie preek”. In de dagen erna kwam het onderwerp regelmatig ter sprake en zien we het terug in de dagelijkse dingen. Voor ons dus erg waardevol” -Jiska van Dorssen, member van Xpeditie 3.6.0..

Xpeditie 3.6.0. online platform en meer
Xpeditie is een online platform waar gezinnen worden geïnspireerd en ondersteund. Met een creatieve en vernieuwende invalshoek is er iedere maand een nieuwe Xpeditie@home voor het hele gezin. Deze gaat in op een actueel thema of een vraag die herkenbaar is uit het dagelijks leven. Het materiaal is kant en klaar en alles is online beschikbaar. Verder heeft Xpeditie 3.6.0. voor ouders blogs, verhalen en trainingen in de Academy voor extra verdieping. Ieder gezin dat geloofsopvoeding actief vorm wil geven kan thuis mee op Xpeditie (eerste maand gratis).

Ik wil het zelf doen!
Het eerste thema is ‘Ik wil het zelf doen!’. In dit thema ontdekken gezinnen of je werkelijk alles alleen kan of dat je elkaar toch nodig hebt. Waar ben jij goed in en waarin de ander? Hoe vullen jullie elkaar aan? Samen zijn we sterker, zo heeft God ons gemaakt, als één lichaam. Ieder thema start met een video en online verwerkingen met challenges en Xpeditie-vragen.

Datum: 27 oktober 2021
Auteur: Expeditie 360 - Annasjouk Nijhof
Foto: Expeditie 360
Website: http://www.expeditie360.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: