MENU
Harmen Niemeijer over klimaattop in Glasgow

Harmen Niemeijer over klimaattop in Glasgow

02 nov

De klimaattop in Glasgow is begonnen. Veel Nederlanders zijn nog erg kritisch over verbetering van het klimaat. Ook christenen zijn verdeeld over dit thema. Wat kunnen christenen doen om een verschil te maken in klimaatverandering?
Harmen Niemeijer is werkzaam bij Micha Nederland, deze organisatie roept op om stelling te nemen tegen armoede en onrecht, dichtbij en veraf. Geïnspireerd door Micha 6 vers 8 over Goed & Recht doen.

Micha Nederland komt op voor gerechtigheid. De organisatie verbindt, inspireert en activeert kerken en organisaties om actief christen te zijn in deze wereld. Dichtbij én ver weg. Met oog voor mens en natuur. Geïnspireerd en gedreven door de profeet Micha:

“Er is jou, mens, gezegd wat goed is, je weet wat de HEER van je wil: niets anders dan recht te doen, trouw te betrachten en nederig de weg te gaan van je God.” (Micha 6:8)

In deze tekst noemt de profeet Micha in één adem trouw zijn, recht doen én leven in gehoorzame en liefdevolle omgang met God. Deze drie elementen horen onlosmakelijk bij elkaar en worden zichtbaar in het leven van Jezus, die ons dit heeft voorgeleefd.

Datum: 2 november 2021
Auteur: Family7 - Uitgelicht
Foto: Videostill - Family7
Website: http://www.family7.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: