MENU
Samma viert 50-jarig jubileum

Samma viert 50-jarig jubileum

15 nov

Of het nu door de concerten, de MarktAktie of de winkel komt; iedereen kent Bijbelshop Samma in Gouda. Het is al decennialang een plek waar mensen en verhalen elkaar vinden. Sterker nog; Bijbelshop Samma bestaat 50 jaar en dat wordt natuurlijk gevierd. Op 18 april 2022, op Tweede Paasdag, organiseert Samma weer een Paasontbijt in de Goudse binnenstad. Bovendien staat dan een speciale jubileumeditie van de MarktAktie op de planning.
Samma is een begrip geworden in Nederland en zelfs ver daarbuiten. Wat begon als een ontmoetingsplek voor hippies groeide uit tot de oudste en meest actieve evangelische boekhandel met een deur die voor iedereen open stond en staat. Door de jaren heen organiseerde het veelkleurige Samma tientallen concerten en evenementen met binnen- en buitenlandse artiesten. De bekendste was ongetwijfeld de jaarlijkse MarktAktie: een dag in de binnenstad van Gouda met fantastische muziek, een markt, ontmoeting en ludieke acties. De laatste vijf jaar zet Irene zich in voor het Paasontbijt in de binnenstad, in samenwerking met de gemeente Gouda.

Samma-mama
Speciaal voor het 50-jarig jubileum keert de MarktAktie nog een keer terug en Irene Klein-Haneveld, de 'Samma-mama', werkt aan een bijzonder programma. "Gouda viert haar 750-jarig bestaan met het motto 'Geef Gouda Door'. Dat past goed bij Samma. Wij houden van mooie dingen doorgeven en voor ons is er niets mooiers dan de goede boodschap van het evangelie. We werken daarom graag weer aan een Paasontbijt op Tweede Paasdag en voor de speciale MarktAktie voeren we nu gesprekken om daar een heuse reŁnie van M.I.C. te krijgen!"

verhalen van medewerkers en bezoekers
Naast de concertplannen en het Paasontbijt zal er een markt opgezet worden in de binnenstad waar inwoners van Gouda zich kunnen presenteren met activiteiten of projecten die op allerlei manieren impact hebben op de wereld.
Daarnaast verzamelt Samma op www.50jaarsamma.nl. verhalen van medewerkers, vrijwilligers en bezoekers die in die 50 jaar betrokken zijn geweest of herinneringen hebben aan acties of evenementen. Op de site zijn oude edities van Samma Nieuws, de nieuwsbrief / krant van de winkel, terug te lezen. Ook bevat de site anekdotes en foto's. Of je nu een concert bezocht, vrijwilliger was of warme herinneringen hebt aan de winkel; Samma hoopt van je te horen! Op de website staat alle informatie.

Wat Samma heeft betekend
Plannen genoeg dus voor het jubileumjaar van Samma. Irene: "We hopen de komende tijd te kunnen laten zien wat Samma heeft betekend en nog altijd betekent voor zoveel mensen! Dat was nooit mogelijk geweest zonder de steun die we door de jaren hebben gehad. We zouden Samma niet zijn als we niet iets bijzonders wilden organiseren. We hopen een MarktAktie te krijgen zoals mensen dat gewend waren: fantastische muziek en artiesten, massale gezelligheid en de 'typisch Samma' sfeer en aanpak. We willen er een 'happening' van maken in de stijl waarin het allemaal ooit begon. Terug naar de 'seventies' dus! Om dat te laten slagen, zullen we nog veel hulp nodig hebben. We zullen de komende maanden meer delen over hoe mensen dit onder andere financieel kunnen steunen, maar op www.50jaarsamma.nl. kun je al lezen hoe."

Datum: 15 november 2021
Auteur: Leon van Steensel
Foto: Samma
Website: http://www.50jaarsamma.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

5 april 2022 Matthew Ward van The 2nd Chapter of Acts naar Gouda

Meer nieuws: