Gert-Jan Segers ontvangt boek: Onrustig is ons hart

Hij zat midden in de onderhandelingen rond de kabinetsformatie, maar toch nam Gert-Jan Segers de tijd om vrijdag 29 oktober naar de Wittenberg in Zeist te komen. Daar ontving hij het eerste exemplaar van het boek ‘Onrustig is ons hart, aandachtig leven in een veeleisende wereld’ van schrijver ds. Niek Tramper.

Tramper schreef het boek in opdracht van uitgeverij Groen om de toenemende druk op millennials te onderzoeken. Tramper: “Er ligt in onze cultuur veel druk op jongeren door de eisen van deze tijd. Steeds maar voldoen aan verwachtingen van anderen en jezelf kan je moe en onrustig maken. Hoe kunnen we ons verzetten tegen de tirannie van een veeleisende wereld en zorgen voor onze ziel? Daar is stilte voor nodig en vertraging.” In het boek geeft Tramper diverse vertragingstips, bijv. kom één dag in de week echt tot rust en zie wachtmomenten, zoals een stoplicht als oefeningen in vertraging.

Segers: “Aan dit boek kun je je hart ophalen. Juist als je het gevoel hebt speelbal te zijn van de omstandigheden, is het van belang voor je hart te zorgen, om je ziel niet te verliezen.”

Een andere spreker van het mini-symposium, waaraan zo’n 60 mensen deelnamen was Rieke Lindeboom, directeur van IFES NL. Zij is zelf millennial en herkent de competitiedrang in onze individualistische samenleving. Ze doet een pleidooi voor verbinding: “Jongeren hebben behoefte aan verbondenheid. Ze zoeken naar groepen waarin ze elkaar opvangen.”

Jaap Bijl uit de leefgemeenschap van de Wittenberg hield een indrukwekkend verhaal om drukte niet als dekmantel te gebruiken, maar stilte te zoeken en bezig te zijn met vragen hoe het écht met jezelf en de ander gaat.

Het boek is uitgegeven door uitgeverij Groen en te koop voor 16 euro.

De Wittenberg – Jose Charmes
De Wittenberg
04-11-2021
Media
https://www.dewittenberg.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies