MENU
De eerste vier nieuwe Opwekkingsliederen zijn verschenen

De eerste vier nieuwe Opwekkingsliederen zijn verschenen

05 nov

De eerste vier nieuwe Opwekkingsliederen zijn vandaag uitgekomen en te beluisteren via de officiële streamingdiensten en YouTube. Met deze liederen wil Opwekking de kerk in Nederland dienen met nieuwe muziek en door diverse keren per jaar muziek uit te brengen kan ingespeeld worden op actuele ontwikkelingen zodat de Opwekkingsliederen eigentijds blijven.

De eerste vier liederen zijn inmiddels ingezongen door de Opwekkingband, in samenwerking met een gelegenheidskoor.
Het gaat om:
858 - De strijd behoort U toe (Battle Belongs) - Phil Wickham
859 - Een nieuwe naam (New name written down in glory) - Charity Gayle
860 - Toon mij uw glorie (Show me your glory) - Brandon Lake/Leeland
861 - Uw grote trouw - Jafeth Bekx en Elisa Krijgsman
Vaker muziek uitbrengen
Dit jaar paste Opwekking de werkwijze rondom de verschijning van de muziek aan: voorheen bracht de stichting elk jaar met Pinksteren een nieuwe serie Opwekkingsliederen uit, bestaande uit 12 nieuwe Nederlandstalige of vertaalde liederen. Via de kanalen van Opwekking vinden deze hun weg naar de kerken. Maar om meer aan te sluiten bij de actualiteit en door de wens om actiever samen te werken met kerkelijke gemeentes in het uitbrengen van nieuwe liederen verandert dit: het uitbrengen van nieuwe muziek is vanaf dit jaar meer een continu proces, waarbij verschillende keren per jaar een kleinere selectie verschijnt. Deze selecties worden gebundeld en verschijnen rond Pinksteren als Opwekkingsliederen cd 46.

De strijd behoort U toe in samenwerking met GODcentre Gouda
Een van de liederen die tot stand kwam in samenwerking met een lokale gemeente is De strijd behoort U toe. Een lied dat de vertaler en aanbiddingsleider Danny Grootveld ontdekte in de coronaperiode toen hij en zijn vrouw waren aangewezen op livestreamdiensten. “Ik ontdekte dit lied – Battle Belongs - toen ik op een zondag een internationale dienst bekeek via YouTube. Ik was onder de indruk van de kracht en de bemoediging die ervan uitgingen. Ik vertaalde het lied om te kunnen zingen in het Nederlands in onze gemeente, omdat zingen in je eigen taal zo dicht bij je hart ligt. We kwamen in contact met Opwekking die ook bezig was om dit lied uit te brengen en besloten onze krachten te bundelen: het resulteerde in één gezamenlijke vertaling en één gezamenlijk moment van releasen. Het is mijn hoop en gebed dat het tot zegen mag zijn voor de kerk in Nederland.”

Bladmuziek beschikbaar
De vier liederen zijn vanaf 5 november te beluisteren en te bekijken via de bekende streamingdiensten en YouTube. De bladmuziek van deze liederen is vanaf dat moment te koop in de webwinkel van Opwekking.

Muziek voor de breedte van de ker­­k
Inmiddels worden de meer dan 800 Opwekkingsliederen in de hele breedte van het kerkelijk spectrum gezongen, en zijn ze niet meer weg te denken uit de hedendaagse kerkcultuur. De liederen geven woorden aan de geloofsbeleving van veel christenen en zijn geliefd bij jong en oud. Door de diversiteit aan onderwerpen zijn de liederen zowel geschikt voor de zondagse samenkomst als voor andere activiteiten in gemeenten en kerken.

Volgende releases
De volgende serie liederen wordt opgenomen tijdens respectievelijk Simply Jesus, in het weekend van 6 en 7 november en tijdens het Opwekking Worship Weekend, van 18 t/m 20 maart 2022.

De liederen zijn vanaf vrijdag 5 november te vinden via de volgende kanalen:
YouTube Opwekking
Spotify Opwekking Spotify – Stichting Opwekking
YouTube GODcentre Gouda

Datum: 5 november 2021
Auteur: Opwekking - Maartje Dekens
Foto: Videostill - YouTube
Website: http://www.opwekking.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: