MENU
Laurens ten Voorde is stuurman op de Africa Mercy

Laurens ten Voorde is stuurman op de Africa Mercy

08 nov

Omringd door ruwe golven en gebogen over scheepvaart-kaarten: daar ben ik in mijn element. Ik ben Laurens ten Voorde, 26 jaar en stuurman van beroep. Het afgelopen jaar werkte ik een aantal maanden op de Africa Mercy in Tenerife en Las Palmas. Graag deel ik mijn ervaringen met u.

Brandoefeningen
Als stuurman beslis ik over de koers van het schip en navigeer ik over het water, onder toeziend oog van de kapitein. Verder zorgen we voor het onderhoud aan de veiligheidssystemen van de Africa Mercy en trainen we de bemanning met wekelijkse brand- en evacuatieoefeningen om iedereen scherp te houden. Die oefeningen bedenken en uitvoeren vind ik een van de leukste dingen aan mijn werk.

Koers naar Afrika
Je zou het misschien niet denken, maar als stuurman sta je niet aan het stuur. Daarom is navigator een beter woord voor mijn functie. De stuurman bepaalt aan de hand van de geplande route waar het schip heen gaat. De meer ervaren matrozen hebben letterlijk het roer in handen. Iedereen is nodig wanneer we weer naar Afrika koers zetten met onze schepen. Bedankt dat u hier ook onderdeel van bent!

Benieuwd waarom Laurens juist bij Mercy Ships wilde werken? Lees het hele interview.

Datum: 8 november 2021
Auteur: Mercy Ships Holland
Foto: Mercy Ships
Website: http://www.mercyships.org

Dit artikel delen:

Meer nieuws: