MENU
Oud-voorman SGP Bas van der Vlies overleden

Oud-voorman SGP Bas van der Vlies overleden

08 nov

Vandaag ontvingen we het droevige nieuws dat onze oud-fractievoorzitter Bas van der Vlies op 79-jarige leeftijd is overleden. Hij overleed na een betrekkelijk kort ziekbed aan complicaties die optraden in een periode waarin hij werd behandeld voor een ongeneeslijke ziekte. Het overlijden van onze oud-voorman is voor de SGP een groot verlies.

Lees hieronder de reactie van de partijvoorzitter:

“Het overlijden van onze oud-voorman Bas van der Vlies is voor de SGP een groot verlies. In hem verliest de partij een man die zich gedurende zijn werkzame leven met hart en ziel inzette voor het staatkundig-gereformeerde geluid in de politiek. Typerend waren de laatste woorden die hij in de Tweede Kamer uitsprak: Soli Deo Gloria.”

Dat zegt SGP-voorzitter Dick van Meeuwen in reactie op het bericht dat ir. Bas van der Vlies eerder vandaag is overleden nadat hij tijdens de behandeling van een ongeneeslijke ziekte te maken kreeg met complicaties. Van der Vlies zou volgend jaar 80 zijn geworden. Hij gold vanaf 1986, toen hij Henk van Rossum opvolgde als voorzitter van de SGP-Kamerfractie in de Tweede Kamer, als het boegbeeld van de SGP.

Van Meeuwen: “Ik leerde Bas van der Vlies kennen toen hij Kamerlid werd. Het lag in zijn karakter en aard om bruggen te bouwen – hij was afgestudeerd als ingenieur in Delft. Hoe moeilijk dat was als het gaat om mensen, ervoer hij aan den lijve als er soms onrust in de partij was. Dat ging hem aan het hart. Hij zei toen wel eens zich meer partijleider met een lange dan met een korte ei te voelen. Het is een van zijn verdiensten dat hij in die jaren al het menselijk mogelijke deed om in gesprek te zijn en blijven met iedereen.”

Van Meeuwen laat weten dat hij en de andere bestuursleden meeleven met de familie Van der Vlies en al degenen die hem dierbaar waren, met name zijn gezin in Maartensdijk. “We dragen hen op in het gebed tot God. We bidden dat ze dwars door alles heen, mogen doen wat de titel was van zijn gebundelde partijredevoeringen: ‘Gods trouw en goedheid prijzen’.”

Lees verder op de website van de SGP

Datum: 8 november 2021
Auteur: SGP - hoofdbestuur
Foto: SGP
Website: http://www.sgp.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: