MENU
Gospelpodium ondersteunt 527 actieve gospelkoren en bands

Gospelpodium ondersteunt 527 actieve gospelkoren en bands

22 nov

In de afgelopen weken heeft de redactie van gospelpodium.nl alle aangemelde koren, groepen en bands gecontroleerd en bijgewerkt. De niet-actieve leden zijn van de site verwijderd. Door corona zijn veel koren gestopt. Momenteel staan er 527 actieve leden op de site, twee jaar geleden waren dat er nog bijna 800.

Gospelpodium.nl is sinds het jaar 2000 een uniek platform. Op geen enkele andere site is zoveel actuele informatie over gospelgroepen, -koren en -bands samengebracht als op gospelpodium.nl . Via deze site zijn er in de afgelopen jaren maar liefst 8175 gospelconcerten en optredens gepromoot.

Concertagenda
Aangemelde koren en groepen kunnen zelf hun concertagenda bijhouden op de site. De concertagenda van gospelpodium.nl wordt ook op de goed bezochte nieuwssite christelijknieuws.nl getoond. Zo ontstaat er veel extra aandacht voor de gospelconcerten.

Corona
Door de corona-belemmeringen stopten de activiteiten van diverse groepen en bands. Sommige groepen zijn tijdelijk non-actief, anderen werden juist online actief of gaven kleinschalige buitenconcerten.
De controle van alle aanmeldingen op gospelpodium.nl was een flinke klus. De gegevens van alle groepen op de site zijn nu up-to-date. Interessant om te noemen is dat een deel van de aangemelde groepen geen actieve website meer heeft, maar wel op facebook, youtube, twitter en instagram actief zijn geworden, een duidelijke verschuiving.

Via gospelpodium.nl zijn al 8175
concerten en optredens gepromoot.


De start in 2000
Gospelpodium is in het jaar 2000 gestart, eerst zonder naam en later onder de naam gospelgroepen.nl. In 2006 schreef de redactie van Alpha-Online dit over de site: De een verzamelt postzegels, de ander gospelgroepen. De internetsite Gospelpodium.nl is een uit de hand gelopen hobby van Henk Jan Oudenampsen. Wat in 2000 klein en simpel begon, is nu uitgegroeid tot de meest complete gospelsite van Nederland.

Spontane reacties uit de gospelwereld
In 2000 startte Oudenampsen een internetpagina met daarop informatie over en foto's van gospelgroepen en -koren. Hij maakte zelf foto's tijdens concerten en schreef een kort berichtje. Deze pagina's werden direct al goed bezocht. Na verloop van tijd ontdekten de groepen en koren deze pagina's en reageerden enthousiast. Ze stuurden spontaan meer informatie en foto's en ook andere groepen wilden graag genoemd worden. De groepen waren blij met deze extra promotie voor hun activiteiten. In 2004 werd de site professioneel opgezet met een database en concertagenda.

Zoveel actieve christenen in de muziek
Oudenampsen: "Met verwondering kijk ik iedere dag opnieuw op de site. Natuurlijk bekijk ik eerst de nieuwe aanmeldingen, die lees ik globaal door en bezoek de eigen site van die groepen. Daarna neem ik de tijd om voor deze groepen of bands te bidden. Het is heel bijzonder om zo betrokken te mogen zijn bij zoveel actieve christenen die via muziek en zang het evangelie willen bekendmaken."

Gratis
Op geen enkele site en in geen enkel naslagwerk is zoveel actuele informatie over gospelgroepen, koren en bands samengebracht als op gospelpodium.nl . Iedere groep heeft een gratis eigen pagina met veel extra informatie. Bezoekers hoeven niet steeds van de ene naar de andere site door te klikken. Belangstellenden kunnen snel en eenvoudig een koor of groep in de buurt opzoeken. Medewerkers van koren en groepen vinden op deze site veel waardevolle informatie.

De concertagenda wordt ook op nieuwssite
christelijknieuws.nl getoond.


Gospelpodium.nl is ook een unieke plek voor zangers en muzikanten die graag hun geloof willen uitdragen door hun zang of muziek, en op zoek zijn naar een koor of groep in de buurt.
Organisatoren van kerkdiensten en evenementen zijn regelmatig op zoek naar een muzikale bijdrage voor hun dienst, maar zijn niet altijd op de hoogte van het bestaan van alle groepen en koren bij hen in de omgeving. Zij kunnen nu snel en eenvoudig een groep of koor in hun eigen omgeving opzoeken. Gospelpodium.nl verbindt dus deze verschillende doelgroepen.

Datum: 22 november 2021
Auteur: Redactie Christelijknieuws
Foto: Schermafdruk website
Website: http://www.gospelpodium.nl

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

7 juli 2021 Een herinnering aan Dolf Vorsterman van Oyen

Meer nieuws: