MENU
Komende partijcongres ChristenUnie alleen online

Komende partijcongres ChristenUnie alleen online

11 nov

Het partijcongres van de ChristenUnie, dat op zaterdag 20 november plaatsvindt, wordt alleen nog online gehouden. Het congres in Zwolle zou het eerste fysieke partijcongres zijn sinds het uitbreken van corona, maar wordt vanwege de oplopende corona-cijfers alsnog een online congres. Partijvoorzitter Ankie van Tatenhove noemt het besluit ‘ontzettend jammer’, maar ook ‘het meest verantwoorde besluit’.

Het is op dit moment nog niet duidelijk of het partijcongres in fysieke vorm überhaupt door zou kunnen gaan, gelet op het overheidsbeleid. De ChristenUnie wil de besluiten daarover nu echter niet afwachten en houdt in plaats daarvan dus een digitaal partijcongres.

Van Tatenhove: “Ten eerste omdat we nu, nog maar iets meer dan een week voor het congres, duidelijkheid willen geven over wat onze leden kunnen verwachten. Ten tweede omdat we ook niet op het randje willen lopen van wat net wel of net niet verantwoord is. Dat is ontzettend jammer, we zien er immers allemaal weer naar uit elkaar écht te ontmoeten, maar dit is nu even het meest verantwoorde besluit.”

Online congressen
De ChristenUnie organiseerde de laatste anderhalf jaar vaker online congressen en andere bijeenkomsten. “De ervaring die we hebben opgedaan met het organiseren van online events komt goed van pas om te blijven investeren in het contact met onze achterban en het samen bouwen aan de partij. Dat willen we volgende week zaterdag ook gewoon weer doen.”

De partijvoorzitter, die bij het laatste online partijcongres in april aantrad, wil zodra de situatie dat toelaat wel weer zoveel als mogelijk fysieke ontmoetingen door het land organiseren. “Net als heel veel andere leden smacht ik naar de formele en informele ontmoetingen in het land, naar de zaaltjes, de congressen, de huiskamergesprekken en de borrels. En dat gaan we ook gewoon weer doen – ook al is het nu nog even niet.”

Meer informatie, het programma en het materiaal vindt u op christenunie.nl/congres.

Datum: 11 november 2021
Auteur: ChristenUnie - Johannes de Vries
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christenunie.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: