Mijn God is sterker

De kluut die ik afgelopen zomer ontmoette, fascineerde me op de een of andere manier! Het was in de Beltringharder Koog in Sleeswijk-Holstein in Duitsland. De Beltringharder Koog is ontstaan ​door het indijken van de Nordstranderbaai vanwege kustbescherming en werd toen uitgeroepen tot het grootste natuurgebied van Sleeswijk-Holstein. In de Beltringharder Koog bevinden zich uitgebreide zoet- en zoutwaterbassins.

Ik wilde er heen om wat foto’s te maken. Al op weg naar de vogelkijkhut zag ik de kluten in de buurt van het wandel- en fietspad. We stopten snel en maakten een paar foto’s “on the fly” en gingen daarna door naar de observatiehut.

Krachtige vleugelslagen

Na een tijdje reed ik terug en deze keer zag ik een van de kluten, die plotseling met krachtige vleugelslagen opvloog en alle vogels begon weg te jagen die kennelijk een onzichtbare grens waren gepasseerd. En wonder boven wonder renden alle vogels snel weg, maar wel zonder al te veel haast. Zelfs de meeuwen daar trokken zich terug – ook al zijn het zeer controversiële vogels. De reden voor dit gedrag, dat eerst voor mij onverklaarbaar was, ontdekte ik aan de rand van de kleine baai tussen enkele planten in het ondiepe water – het was een jonge kluut die daar rondliep en nu werd verdedigd door vader of moeder.

Later leerde ik dat kluten onverschrokken ouders zijn die hun jongen moedig verdedigen tegen veel grotere en sterkere tegenstanders.

Schapen

In dit verband moest ik denken aan hoofdstuk 10 van het evangelie van Johannes: daar stelt Jezus zich voor als de Goede Herder die zijn schapen kent en die de schapen volgen. En Hij belooft dat zijn schapen niet voor altijd verloren zullen gaan omdat niemand ze ooit uit zijn hand kan stelen. En dan zegt Hij deze prachtige zin:

“Mijn Vader, Die hen aan Mij gegeven heeft, is meer dan allen, en niemand kan hen uit de hand van Mijn Vader rukken.” Johannes 10:29

Er zijn steeds weer christenen onder ons die bang zijn dat ze de vergeving en het eeuwige leven weer verliezen omdat zonde steeds weer in hun leven voorkomt.

Een echt kind van God

Als er iemand onder de lezers is die precies deze angst kent, dan zou hij/zij de volgende vraag heel eerlijk moeten beantwoorden: Heb je ooit je zonden aan God beleden en Hem gevraagd je schuld en zonden te vergeven? Hebt u aanvaard dat Jezus voor je schuld en zonde aan het kruis moest sterven, omdat je je schuld niet zelf kunt goedmaken en daarom God dankte voor de genade van Golgotha? Dan ben je een echt kind van God en kan niemand je ooit meer uit de hand van je vader stelen. En zelfs als je keer op keer zou zondigen in je leven als christen en Satan je daarvoor aanklaagt en je de zekerheid van vergeving wil beroven:

Je hemelse Vader zal je krachtiger en compromisloos verdedigen tegen alles en iedereen dan enig schepsel ooit zou kunnen! Vertrouw op Gods beloften, want niemand is sterker dan Hij!

En als je keer op keer zonde tegenkomt in je leven, is onze hemelse Vader nooit verder dan een gebed van ons. Beken je schuld en vraag om vergeving van de Vader – Hij houdt ervan om te vergeven met heel zijn hart!

Lars Krüger

Lars Krüger woont samen met zijn vrouw in Duitsland en is een groot liefhebber van de natuur. Hij is actief in de plaatselijke evangelische gemeente. Regelmatig is Lars met zijn fotocamera te vinden in de natuurgebieden rond zijn woonplaats. Voor christelijknieuws.nl schrijft hij over zijn belevenissen en ervaringen en trekt hij mooie parallellen met gedachten uit de Bijbel. Vertaling artikel: redactie christelijknieuws.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies