MENU
Actie voor benoeming EU-gezant geloofsvrijheid

Actie voor benoeming EU-gezant geloofsvrijheid

23 nov

Meerdere Europarlementsleden hebben maandagavond aangedrongen om eindelijk een EU-gezant voor geloofsvrijheid te benoemen. De functie is feitelijk al twee jaar vacant. Tijdens het vragenuurtje kwamen zowel de Europarlementsleden Bert-Jan Ruissen (SGP), Peter van Dalen (ChristenUnie) als Charlie Weimers (uit Zweden) en Ladislav Ilcic (uit Kroatië) op voor de benoeming.
De actie was een initiatief van Ruissen: " De geloofsvrijheid verslechtert wereldwijd. Dan past het niet dat de Europese Commissie zo lang treuzelt over de enige functie hiervoor. Dan laat de EU tientallen miljoenen vervolgden in de steek". Een eerder benoemde functionaris vertrek deze zomer al binnen vier maanden.

Voorzitter Ursula von der Leyen van de Europese Commissie zei dit najaar dat de herbenoeming van de EU-gezant 'haar volle aandacht' heeft.

"Mooie woorden, maar ik merk er weinig van", zegt Ruissen. "De Europese Commissie is wel in staat om binnen enkele weken een gezondheidsdienst van honderden medewerkers op te tuigen. Maar de benoeming van één enkele EU-gezant: dat duurt maar en dat duurt maar..."

Datum: 23 november 2021
Auteur: SGP - Kees Bos
Foto: Videostill YouTube
Website: http://www.eurofractie.sgp.nl

Dit artikel delen:

Meer nieuws: