Programmering rond Kerst bij Groot Nieuws Radio start met Top 1008

De programmering van Groot Nieuws Radio ziet er in de laatste weken van het jaar wat anders uit. Vanaf woensdag 22 december zenden we de Top 1008 uit, waardoor een groot deel van de reguliere programma’s even niet te horen zijn. Maar er komen ook een paar speciale uitzendingen aan. In dit artikel vind je een overzicht van de wijzigingen.

Top 1008

Luister in de laatste weken van 2021 naar de Top 1008 bij Groot Nieuws Radio, de lijst met de mooiste christelijke muziek. De lijst wordt uitgezonden op alle werkdagen tot en met oudejaarsdag tussen 06:00 en 19:00 uur. Dat wil zeggen: op 22-24 december, en 27-31 december. De lijst start op 22 december om 12.00 met nummer 1008. De finale met de dertig mooiste nummers hoor je op Oudejaarsdag tussen 16:00 en 19:00 uur.

Brandstof Special

Tijdens de Top 1008 hoor je elke avond tussen 20.00 en 22.00 het programma Brandstof Special. Net als in Brandstof hoor je hierin interviews over wat mensen drijft. De gesprekken worden gevoerd door Ben Ketting, presentatie is in handen van Maurits Reijnoudt. De Brandstof Special is te horen op doordeweekse dagen tussen 22 en 30 december.

Eindejaarsuitzending Bij Jorieke

Traditiegetrouw sluit Bij Jorieke het jaar af met Maarten Vermeulen en Matthijn Buwalda. Met een hoop gezelligheid en een serieuze noot wordt er teruggeblikt op het afgelopen jaar. De eindejaarsuitzending van Bij Jorieke hoor je op 22 december tussen 10-12 uur op Groot Nieuws Radio. Daarna gaat het programma even met vakantie tot het nieuwe jaar.

Kerstochtend met Sela

In deze decembermaand genieten we samen van de mooiste kerstmuziek bij Groot Nieuws Radio. Onder andere van ‘Kerstnacht Boven Bethlehem,’ het nieuw verschenen album van Sela. En een nieuw kerstalbum vraagt om een speciale kerstviering. Op Eerste Kerstdag zitten Peter en Frans van Sela achter de knoppen en schuift heel Sela aan met hun nostalgische kerstherinneringen, het Sela-Kerstspel, een bijzonder kerstverhaal én natuurlijk veel kerstmuziek van Sela. Luister op 25 december tussen 9:00 en 12:00 naar Kerstochtend met Sela bij Groot Nieuws Radio.

Kerst met

Op Eerste en Tweede Kerstdag kun je luisteren naar verschillende kerstprogramma’s en presentatoren:

07.00 – 9.00 uur: Kerst met Nando Kok

12:00 – 15:00uur: Kerst met Daan Olthof

15:00 – 18:00 uur: Kerst met Joost van Gelder

Kerstdienst Tot Heil Des Volks

Jezus’ leven begon verborgen, maar werd het grootste verhaal van hoop dat de wereld kent. Leef jij jouw leven verborgen of ga je voor een leven in het Licht? Dat is de vraag die centraal staat tijdens de kerstdienst van Tot Heil Des Volks op zondag 26 december vanuit de Noorderkerk in Amsterdam. Een bijzondere dienst met Rikko Voorberg, Delise en mensen uit het werk van THDV. Te luisteren vanaf 10.00 uur bij Groot Nieuws Radio, maar ook met beeld te bekijken via het Youtube-kanaal van Tot Heil Des Volks.

Oudejaarsavond met Hans van Vuuren

Het is inmiddels de tiende keer dat Hans van Vuuren met ons het jaar afsluit in een Oudejaarsuitzending. Geniet van een mix van mooie muziek, verhalen en Bijbelgedeelten. Ook vragen we samen met jou een zegen voor het nieuwe jaar. Vrijdag 31 december tussen 22.30 en 01.00 uur.

‘t Heerlijk Loflied viert Kerst

Ook in het kerstweekend hoor je tijdens ‘t Heerlijk Loflied de allermooiste koor- en kerkmuziek, en uiteraard is dat kerstmuziek. Geniet van de schitterende kerstliederen tijdens de kerstdagen. In het weekend van 8 januari is de vertrouwde stem van Hans van Vuuren weer te horen tijdens ‘t Heerlijk Loflied.

Wens

Tot en met 21 december zit presentator Tim Hendrik achter de microfoon. Daarna is Wens elke doordeweekse dag tot en met 31 december te horen met non-stop koor- en kerkmuziek.

Vanaf maandag 3 januari wordt de reguliere programmering met de vaste presentatoren en programma’s weer hervat.

Groot Nieuws Radio
© Henk-Jan Oudenampsen
18-12-2021
Media
https://www.grootnieuwsradio.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies