De eerste Jezus-volgers in de Tsaatan stam

Operatie Mobilisatie – Vorige week mochten we kerst vieren, de geboorte van de Heer Jezus. Wat een onuitsprekelijke vreugde dat Hij voor ons naar deze wereld kwam! Veel mensen op de wereld, zoals de Tsaatan groep, hebben dit nog nooit gehoord.

Deze laatste rendierherders in Noord-Mongolië behoren tot de minst bereikte groepen ter wereld. Dat was voor Buyana*, veldwerker Operatie Mobilisatie, reden om haar eigen volk te verlaten en deze stam het Evangelie te vertellen.

Buyana: “Drie dagen lang reisde ik naar het onherbergzame gebied van de Tsaatan in Mongolië. De laatste uren reed ik op een paard naar deze koude en moeilijk begaanbare plek. Het zijn barre omstandigheden, maar ik weet dat God mij heeft geroepen om juist hier te werken. Ik ken hun tradities en we spreken dezelfde taal, omdat ik ben opgegroeid bij de Tuvans; een inheemse nomadenstam in Siberië die verwant is aan de Tsaatan.

Alles veranderde toen ik op de universiteit kwam, de Bijbel bestudeerde en Jezus leerde kennen

Op jonge leeftijd overleden mijn ouders en twee zusjes. Hierdoor heb ik een hele eenzame en liefdeloze jeugd gehad. Maar alles veranderde toen ik op de universiteit kwam, de Bijbel bestudeerde en Jezus leerde kennen. Hij veranderde mijn hart en bracht vreugde in mijn leven. Jezus genas mijn diepe wonden en ik kreeg een nieuwe familie.

Op dit moment ben ik voor korte tijd weer terug in Siberië en bemoedig ik gelovigen in de jonge Tuvan-kerken en vertaal Bijbelcursussen. Na de winter ga ik voor 3 jaar terug naar de Tsaatan stam. Zij zien mij als één van hen.

Ik verlang ernaar dat God hun harten opent en zij Jezus leren kennen. Inmiddels zijn de eerste mensen tot geloof gekomen. Ik wil deze nieuwe gelovigen aanmoedigen om ook anderen over Jezus te vertellen en hen tot Zijn discipelen te maken.”

Ik verlang ernaar dat God hun harten opent en zij Jezus leren kennen

Op duizenden plekken in de wereld wordt net als in Mongolië, onder moeilijke omstandigheden, het goede nieuws verspreid. Wilt u meedoen? Klik dan hier! Met uw gift kunnen we het Evangelie verspreiden en meebouwen aan levende gemeenschappen van Jezus-volgers.

Operatie Mobilisatie
© Henk-Jan Oudenampsen
03-01-2022
Evangelisatie
https://www.operatiemobilisatie.nl

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies