Confrontatie met het Licht

Column – Misschien vind je dit een beetje vreemde aanhef. Wel, ik zal het je uitleggen. De energie waarover ik kan beschikken laat soms wat te wensen over. Ik voel me dan moe, lusteloos. Mijn huisarts raadde mij aan een lichttherapie te volgen. Van hem kreeg ik een daarvoor bestemde lichtbak.

Advies

Tweemaal per dag een half uurtje voor deze bak was het recept. Ik hoefde er geen speciale bril voor op te doen of iets dergelijks. Ik kon er ook gewoon bij lezen.

Uiteraard heb ik zijn advies opgevolgd. En wie schetst mijn verbazing als ik na ongeveer 4 dagen al de eerste verbeteringen begin waar te nemen. Ik heb er nu 14 dagen opzitten en ik kan je zeggen dat het heel goed heeft geholpen.

Jij bent te moe

Waarom dit verhaaltje? Om je te vertellen dat het goed met mij gaat? Nee. Omdat er ook een geestelijke toepassing is.

Bent je een christen met vermoeidheidsklachten? Is de fut er uit. Je gaat nog wel naar de samenkomst, maar toch … Je loopt niet over van enthousiasme voor de Heer. Laat staan dat je bereid bent je actief op te stellen om werkzaamheden uit te voeren in de wijngaard van de Heer. Er is werk genoeg. Maar niet voor jou. Jij bent te moe. Je hebt geen zin om de handen uit de mouwen te steken.

Recept

Mag ik je dan een recept geven? Zoek de confrontatie met het Licht. Je snapt wel wat ik bedoel. Twee keer per dag een half uurtje in Zijn nabijheid. Geloof me, het doet wonderen. Je hoeft er ons geen verslag van te doen. Vertel het alleen maar aan de Hemelse Geneesheer. Hij is blij met jouw reactie.

Willem van Leiden

Van de auteur verscheen het boek:

Dan wil ik wel naar de hemel!

Deze columns zijn in 2022 gepubliceerd op de website Christelijknieuws.nl onder het pseudoniem van Willem van Leiden.

ISBN 978-94-91888-10-6,

144 pagina’s, gebonden,

prijs € 19,50

Verkrijgbaar in de webshop: www.erismeer.nl

Willem van Leiden

12-01-2022
Onderwijs
https://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Christelijk Nieuws
ChristelijkNieuws.nl maakt gebruik van cookies