MENU
De les van de olifant

De les van de olifant

22 mei

Column - Ik weet niet of er een sterker dier bestaat dan een olifant. Vermoedelijk niet. Een van mijn schoondochters vertelde mij dat bij het vervoer van een olifant kippen worden geplaatst in de kooi waarin de olifant tijdens zijn vliegtocht wordt vervoerd.

Veiligheid
Kleine kwetsbare kippen in de buurt van zo’n machtige kolos? Zijn die nodig voor de veiligheid van de olifant en het vliegtuig? Ja, ze zijn onmisbaar. En weet je waarom? De olifant blijft dankzij de aanwezigheid van die kleine kwetsbare kippen stil staan, bang dat hij een van die kleine schepseltjes zal vernietigen als hij een van zijn poten optilt. Zelfs de veiligheid van het vliegtuig staat hier op het spel.

Geestelijk zwaargewicht
Voelen we ons als een geestelijk zwaargewicht? Iemand die er van overtuigd is de wil van de Heer te kennen? Laten we dan goed om ons heen kijken en geen ondoordachte ‘verbale bewegingen’ maken. Zij kunnen het (geestelijk) einde betekenen van kwetsbare personen in onze omgeving of zelfs van een (deel van een) geloofsgemeenschap..

Veilige reis
Want mede dankzij hun aanwezigheid in onze directe omgeving is onze reis naar Huis veiliger dan zonder hun gescharrel en gekakel. ’t Is maar dat we het weten.

Willem van Leiden

Datum: 22 mei 2022
Auteur: Willem van Leiden
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

26 juni 2022 Levend
26 juni 2022 Samenkomsten
20 juni 2022 Wat Compassion doet voor kinderen met ondervoeding
19 juni 2022 Omheining
12 juni 2022 Wat is liefde

Meer nieuws:

Levend
26 jun

Levend meer