MENU
Ontslapen

Ontslapen

29 mei

Column - Kort geleden heb ik een kleine ingreep aan mijn slokdarm ondergaan. Hieraan heb ik een leuke herinnering overgehouden. De anesthesist had mij uitgelegd wat hij achtereenvolgens ging doen om mij in een diepe slaap te brengen. En het verliep precies zoals hij had verteld. Op een gegeven moment zei hij: “Nu gaat u slapen. Welterusten.”

Bekende omgeving
En vanaf dat moment weet ik niets meer tot het moment dat er op de uitslaapkamer iemand naast mij bed stond te zeggen; “Wakker worden.” De omgeving kwam mij niet onbekend voor, want voordat de ingreep plaatsvond was ik met in mijn bed al even in de uitslaapkamer geweest. De verpleegkundige had daar wat informatie over mij overgedragen aan zijn collega. Ik herkende dus de verpleegkundigen op de uitslaapkamer.

Geen vreemde God
Waarom ik dit vertel? Mag ik een eventueel ontslapen van mij vergelijken met dit beeld? Ik sluit – wie weet op welk moment - mijn ogen hier op aarde en in het hemels Vaderhuis doe ik mijn ogen weer open. In een soort ontvangstkamer. Is alles daar vreemd voor mij? Vermoedelijk niet. In een bekend lied komen de volgende woorden voor: “Daar komt geen vreemde God mij tegen. Nee, ‘t is mijn Vader en mijn God”.

Gedachte
Ik vind dit een troostrijke gedachte. Anderen vinden het misschien kinderlijke fantasie. Ik wacht maar rustig af.

Willem van Leiden

PS
Nadat ik deze column had geschreven las ik op een boekenlegger de volgende woorden die aan Psalm 17 zijn ontleend: “Laat mij door U aanvaard, uw aanschijn mogen aanschouwen; laat, bij mijn ontwaken, mij niet op U uitgekeken raken.”

Datum: 29 mei 2022
Auteur: Willem van Leiden
Foto: © Henk-Jan Oudenampsen
Website: http://www.christelijknieuws.nl/willemvanleiden

Dit artikel delen:

Gerelateerde artikelen:

7 augustus 2022 God werd arm voor ons
7 augustus 2022 Niet los verkrijgbaar
31 juli 2022 Dan zullen ze weten
24 juli 2022 Levend water
24 juli 2022 Leven met beperking